Πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε το φαγητό με έλεγχο – Οι επιστήμονες εξηγούν
Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ζερβός μίλησε στην «Ελένη», γιατί πρέπει να τρώμε ενσυνείδητα και όχι συναισθηματικά.
- Μέλος κυκλώματος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες ήταν η Ειρήνη – Τι λένε τα θύματα της σπείρας
- Πώς το Προσφυγικό πλήττει βαριά τη Μελόνι – Το πολιτικό φιάσκο της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας
- «Ένα μάτι και αρκετά δάχτυλα» Τα ΜΜΕ της Τεχεράνης ζητούν αντίποινα για τον πρέσβη τους
- Κοινή αναφορά στη Βουλή από τους ανεξάρτητους βουλευτές πλησίον Κασσελάκη
Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Zερβός εξηγεί στην «Ελένη» πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε το φαγητό με έλεγχο.
Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ζερβός μίλησε στην «Ελένη», γιατί πρέπει να τρώμε ενσυνείδητα και όχι συναισθηματικά.
Οι 4 εχθροί της απόλαυσης όπως, επισημαίνει, είναι:
Η συνήθεια, δηλαδή ότι έχουμε κάνει κομμάτι της ρουτίνας μας την κατανάλωση τροφής ακόμα και όταν δεν πεινάμε πραγματικά.
Οι ενοχές. Όταν τρώμε και σκεφτόμαστε ότι «θα παχύνουμε», τότε αυτόματα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση αναφορικά με την απόλαυση.
Η παρόρμηση ,σημαίνει η γρήγορη κατανάλωση της τροφής, σημαίνει ότι τρώμε συναισθηματικά.
Η μεγάλη πείνα, μας οδηγεί στην γρήγορη κατανάλωση τροφής.
Πώς μπορούμε να αποβάλουμε τον φόβο και την συναισθηματική πείνα;
Για να μπορέσουμε να τρώμε ενσυνείδητα πρέπει να είμαστε σε ήρεμο περιβάλλον ώστε να χτίσουμε σχέση με την τροφή.
Επιπλέον, να έχουμε κατανόηση με τον εαυτό μας, καθώς αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της ενσυνείδητης διατροφής.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις