Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα. Σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ. Και αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα που έχει στείλει με σαφήνεια ο Πέδρο Μαρτίνς. Ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να παίρνουν νίκες, βαθμούς αλλά και να παίζουν το ποδόσφαιρο που αντιπροσωπεύει την ποιότητα του συλλόγου.

Η αρχή με τον Αρη, αν και αγχωτική, ήταν θετική. Αλλά ο Πορτογάλος θέλει ανάλογη συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ουσιαστικά από το πρωί της Τετάρτης την προετοιμασία του αγώνα, με τον Μαρτίνς να δοκιμάζει τα πλάνα του και να δείχνει διάθεση για αλλαγές, σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Αλλαγές που έχουν να κάνουν με όλες τις γραμμές, εάν λάβουμε υπόψη όσα έδειξε στο Ρέντη. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχει κατασταλάξει ήδη στους 10 από τους 11 του αρχικού σχήματος, καθώς στην τακτική που έγινε σε παιχνίδια 9 εναντίον 9, η «βασική» ομάδα «μαρτύρησε» τις σκέψεις του.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Αρη, ο Μαρτίνς φαίνεται πως σκέφτεται να επιλέξει τον Παπασταθόπουλο αντί του Μανωλά για παρτενέρ του Σισέ. Με τους δυο τους να επιλέγονται στην 4άδα της δοκιμής, μαζί με Λαλά και Ρέαμπτσιουκ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή του Μαρτίνς για τη μεσαία γραμμή, καθώς με βάση τη δοκιμή που έκανε, εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει ξανά μαζί τους Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά. Με την ομάδα που δοκίμασε ο Μαρτίνς να συμπληρώνεται από τους Γκάρι Ροντρίγκες (δεξιά), Ζοάο Καρβάλιο )αριστερά) και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Εάν υποθέσουμε ότι αυτούς τους παίκτες θα επιλέξει ο Μαρτίνς και για το παιχνίδι στα Γιάννινα, μένει να φανεί ποιος θα είναι ο 11ος (μαζί με τον Βατσλίκ). Αυτός πιθανότατα θα είναι ο Γιώργος Μασούρας, αλλά μόνο εάν είναι καλά.

Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Ελληνας εξτρέμ δεν συμμετείχε, καθώς έχει κάποιες ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι με τον Αρη. Λογικά θα δοκιμάσει να προπονηθεί την Πέμπτη, για να είναι έτοιμος. Εάν δεν προλάβει, τη θέση του θα πάρει λογικά ο Βαλμπουενά, εκτός εάν ο Μαρτίνς επιλέξει να πάει σε διαφορετική λογική, επιλέγοντας έναν εκ των Μάντι Καμαρά, Μπουχαλάκη.