Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έχασε ακόμη ένα στρατηγό στη μάχη, λέει η Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έχασε ακόμη ένα στρατηγό στη μάχη, λέει η Ουκρανία

Αξιωματούχοι δυτικών κυβερνήσεων εκτιμούν ότι συνολικά 20 Ρώσοι υποστράτηγοι ηγούνται της εισβολής σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, αν και συνήθως δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι ένας ακόμη ρώσος στρατηγός, ο τέταρτος από την έναρξη του πολέμου, σκοτώθηκε στα πεδία των μαχών.

Συγκεκριμένα, νεκρός φέρεται να έπεσε την Τρίτη ο υποστράτηγος Ολέγκ Μιτιέεφ, κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γεραστσένκο.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα Business Insider, ο 46χρονος Μιτιέεφ διοικούσε την 150η μηχανοκίνητη μεραρχία και είχε πολεμήσει και στη Συρία.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι νεκροί είναι, επίσης, οι εξής τρεις ανώτατοι Ρώσοι αξιωματικοί:

  • Βιτάλι Γερασίμοφ, υποδιοικητής της 41ης ρωσικής στρατιάς. Σκοτώθηκε στο Χάρκοβο στις 7 Μαρτίου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας. Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατό του.
  • Αντρέι Κολέσνικοφ, διοικητής της 29ης διακλαδικής στρατιάς, ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε στις 11 Μαρτίου. Η Ρωσία, επίσης, δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατό του.
  • Αντρέι Σουχοβέτσκι, διοικητής της 7ης Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. Φέρεται να σκοτώθηκε κατά τις επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ.

20 υποστράτηγοι

Αξιωματούχοι δυτικών κυβερνήσεων εκτιμούν ότι συνολικά 20 Ρώσοι υποστράτηγοι ηγούνται της εισβολής σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, αν και συνήθως δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης , ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ισχυρίστηκε ότι η ρωσική επίθεση χάνει έδαφος.

«Πολλοί Ρώσοι στρατεύσιμοι πέθαναν. Δεκάδες αξιωματικοί. Ένας ακόμη στρατηγός είναι μεταξύ των νεκρών. Τουλάχιστον ένας στρατηγός σήμερα» είπε. Δεν είναι σαφές, πάντως, αν αναφερόταν στον Μιτιέεφ.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024