Μπούλαρντ – Fed: Χρειάζονται άλλες 12 αυξήσεις επιτοκίων
Το γεράκι της FOMC θεωρεί ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν στο 3% φέτος
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
H κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια ισοδύναμα, τουλάχιστον 12 φορές φέτος, προκειμένου να πείσει ότι επιθυμεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, εκτίμησε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ένας εκ των γερακιών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Ο Μπούλαρντ, ο μόνος που διεφώνησε στην τελευταία συνεδρίαση της Fed, είπε ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 3% προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.
«Αυτό θα προσάρμοζε γρήγορα το επιτόκιο πολιτικής σε ένα πιο κατάλληλο επίπεδο για τις τρέχουσες συνθήκες», είπε.
Μετά τη διήμερη συνεδρίασή της, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη ανακοίνωση αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ιστορικά την τυπική αύξηση με την οποία κινείται η FOMC. Οι συνοδευτικές οικονομικές προβλέψεις έδειξαν μια πορεία φέτος που θα ισοδυναμούσε με άλλες έξι αυξήσεις επιτοκίων, διαμορφώνονται το επιτόκια στο 1,75%.
Διαβάστε επίσης «Μειώστε τη ζήτηση πετρελαίου»: SOS από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας προς τις κυβερνήσεις
Διαβάστε επίσης Ανίλ Σόνι: Η εμβολιαστική αδικία κοστίζει πολλά τρισ. δολάρια
Ο Μπούλαρντ ήταν το μόνο μέλος της FOMC που καταψήφισε την απόφαση αυτή, δηλώνοντας ότι θα προτιμούσε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Πρόσθεσε ότι η Fed θα έπρεπε επίσης να είχε ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης των σχεδόν 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογα που έχει συσσωρεύσει τα τελευταία 14 χρόνια.
Στη δήλωσή του την Παρασκευή , ο Μπούλαρντ είπε ότι ο πληθωρισμός βλάπτει τους ανθρώπους που η Fed προσπαθεί να βοηθήσει περισσότερο, δηλαδή αυτούς που βρίσκονται στα χαμηλότερα σκαλοπάτια της οικονομικής κλίμακας.
Πηγή ΟΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις