Πάτρα: Νέα ανάρτηση Λέων για τον θάνατο της Μαλένας -Τι γράφει για την ηπατική ανεπάρκεια
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρεται στα ευρήματα που βρήκαν στη Μαλένα
Στα ευρήματα που βρήκαν στην μικρή Μαλένα οι γιατροί, αναφέρεται στη νέα του ανάρτηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρεται στα ευρήματα που βρήκαν στη Μαλένα και συγκεκριμένα στον θάνατο του παιδιού που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.
Συγκεκριμένα γράφει:
«Όλα τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής μελετήθηκαν από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό. Τον επιστήμονα με εξειδικεύσεις σε Ζυρίχη για περιγεννητική θνησιμότητα και UTAH USA για βιοψίες μυοκαρδίου. Έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα 50.000 ιστολογικές εξετάσεις σε πτωματικό υλικό, κυρίως για όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Είναι ο άνθρωπος που διαπίστωσε στο πρώτο παιδί την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, το έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη συμφόρηση. Εκτιμώ ότι όταν καταθέσει στις προανακριτικές αρχές θα δώσει πληρέστατες επιστημονικές απαντήσεις, γιατί οι γιατροί είμαστε το βιογραφικό μας.»
Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Λέων παραθέτει το πόσο δύσκολο είναι να ανιχνευτεί η ασφυξία στους ανθρώπους. Για τα μικρά παιδιά δε επισημαίνει ότι: «ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».
Η ανάρτηση όλο νόημα του ιατροδικαστή
Γράφει ο κ. Λέων:
- Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Νέες καταγγελίες για την μητέρα από την Πάτρα – Η πρώην, η άμβλωση και τρία «χοντρά» περιστατικά
«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.
Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.
Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις