Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ύφεση υπάρχει στις χερσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με τον αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Λουκόπουλο

Ουκρανία: Ύφεση υπάρχει στις χερσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με τον αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Λουκόπουλο

Ο αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Λουκόπουλος εκτίμησε ότι τώρα γίνεται πόλεμος φθοράς με πυραυλικές επιθέσεις.

Την εκτίμησή του για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον πόλεμο στην Ουκρανία γνωστοποίησε ο αντιστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.

«Αυτό που έχει διαφανεί τις τελευταίες ημέρες είναι ότι δεν έχουμε μείζονες χερσαίες επιχειρήσεις στην Ουκρανία, είτε γιατί δεν το θέλει είτε γιατί δεν το μπορεί η Ρωσία», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο. «Γίνεται ένας πόλεμος φθοράς με πυραυλικές επιθέσεις για να “ματώσει” η Ουκρανία”», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες και προβλήματα στην εκτέλεση των σχεδίων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποδομείται εν τω συνόλω της η ρωσική δύναμη», επισήμανε.

“Η κατάληψη της Μαριούπολης θα είναι ένα “μετρήσιμο μέγεθος” για το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όταν γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις γιατί έως τώρα γίνονται μέσω καναλιών δημόσιας διπλωματίας” εκτίμησε.

«Πόλεμος φθοράς»

«Αυτές τις ημέρες γίνεται ένας πόλεμος φθοράς για να “ματώσει” η Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά. Μπορεί οι χερσαίες επιχειρήσεις να βρίσκονται σε ύφεση, αλλά οι πυραυλικές συνεχίζονται, στη Μαριούπολη για να διευκολύνουν αυτούς που έχουν εισέλθει στην πόλη και θέλουν να την καταλάβουν πλέον, καθώς και στο Κίεβο, αλλά και στη Λβιβ στη Δυτική Ουκρανία.

«Στόχος του Πούτιν είναι να δείξει στον Ζελένσκι ότι η συνέχιση της αντίστασης από μέρους του έχει μεγάλο κόστος», εκτίμησε. «Μαζί με την Ουκρανία, όμως “ματώνει” και η Ρωσία», επισήμανε και σημείωσε πως «η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων από ηγέτες που έκαναν πόλεμο, θεώρησαν ότι θα είναι σύντομος και χωρίς κόστος και διαψεύστηκαν».

«Δεν γνωρίζουμε τις χρονικές επιδιώξεις του στρατηγικού σχεδίου της Μόσχας», σημείωσε ωστόσο «δεν βλέπουμε να είναι τόσο μεγάλο το πλεονέκτημα έτσι ώστε να επιβάλει απόλυτα τη θέλησή της – αυτός είναι ο σκοπός του πολέμου – η Μόσχα στο Κίεβο».

Η διπλωματική σκακιέρα

Όσον αφορά στις κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα σημείωσε πως για μεν τη Ρωσία «αυτό το οποίο ήθελε, μία ολική αντικατάσταση της πολιτικής καθεστηκυίας τάξης στο Κίεβο, είναι απλώς τώρα αλλαγή του Συντάγματος. Από πλευράς του ο Ζελένσκι παραδέχτηκε, αυτό το οποίο το ΝΑΤΟ έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει από το 2008, ότι δεν πρόκειται ή δεν ενδιαφερόμαστε πλέον να μπούμε στο ΝΑΤΟ», εκτίμησε.

«Είναι μόνο η ουδετεροποίηση της Ουκρανίας ή ο Πούτιν θέλει στα δυτικά του, μια ακόμη Λευκορωσία, ώστε να έχει μεγαλύτερο στρατηγικό βάθος», αναρωτήθηκε.

«Έστω και εάν οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μια έκταση περίπου όση η Ελλάδα η Ρωσία δεν δείχνει ότι είναι τόσο δυνατή για να επιβάλει τα σχέδιά της στη διπλωματική σκακιέρα. Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι ο Ζελένσκι κρατάει αλλά δεν ξέρουμε για πόσο», εκτίμησε.

«Η άμυνα αποβλέπει στην απορρόφηση της επιθετικής ισχύος του εχθρού, ούτως ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία και να κάνει επιθετική επιστροφή. Η Ουκρανία δεν έχει εφεδρείες για να το κάνει», κατέληξε.

Sports in

Υπογράφει στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια ο Έβανς

Ο Ολυμπιακός υπογράφει για δύο χρόνια τον Κίναν Έβανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024