Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-0: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι «αιωνίων», στον τελικό Κ15 με ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-0: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι «αιωνίων», στον τελικό Κ15 με ΠΑΟΚ

Ένα γκολ του Πλις στα πρώτα λεπτά και ένα του Τζώρτζη στα τελευταία έκριναν το… μικρό ντέρμπι των «αιωνίων»

Μεγάλος νικητής στο «μικρό» ντέρμπι των… αιωνίων ο Ολυμπιακός.

Ένα γκολ του Πλις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και ένα του Τζώρτζη στο τέλος ήταν αρκετά για την ομάδα του Τάσου Πάντου, η οποία επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο 2ο ημιτελικό του πρωταθλήματος της Κ15 της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους σε όλο το παιχνίδι και έτσι προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό της Τετάρτης (23/3, 15:00), όπου οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε νωρίτερα με 3-0 την ΑΕΚ.

Προβάδισμα στην αναμέτρηση με το… καλημέρα πήρε ο Ολυμπιακός. Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ και πήραν κεφάλι στο παιχνίδι. Σκόρερ ο Πλις. Ο Δαρβίρας εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού, μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Πλις πλάσαρε άψογα για το 1-0 υπέρ της ομάδας του Τάσου Πάντου.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές από εκείνο το σημείο και μετά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ο Τρίκατζης απείλησε πρώτα με ένα ωραίο πλασέ από τα αριστερά στο 10ο λεπτό, πριν φθάσει μια ανάσα από το 1-1 στο 24ο λεπτό, όταν σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Γεωργακόπουλου με ένα δυνατό σουτ με το αριστερό.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έκλεισε τους χώρους καλύτερα, με τον Παναθηναϊκό να μη βρίσκει τις ευκαιρίες  να ισοφαρίσει.

Ο Τζώρτζης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με άψογη κεφαλιά, έπειτα από κακή έξοδο του Ζιώγα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Πλις, Καρακώστας (80+ Ρουμελιώτης), Φίλης (69′ Τζώρτζης), Κωστούλας, Δαρβίρας (60′ Μιχαηλίδης) και Ζουριδάκης (80+ Οσάφι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φώτης Παπαπαναγής): Ζώγας, Μακρυπίδης, Λατιφάι (56′ Αναστασάκης), Καλοσκάμης, Μπούλμπασας, Μαρκεζίνης (80+ Θάνος), Ζέκα, Γεωργόπουλος, Τρίκατζης (56′ Χαντζάρας), Σώκος και Τσίγκας (56′ Μπότος).

Sports in

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

Η πρόταση της Euroleague για μια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Σέλτικς φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι οι σχολιαστές του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024