Κοροναϊός: Ποια είναι η εικόνα στις ΜΕΘ – Αργή η αποκλιμάκωση στην Ελλάδα
Οι ασθενείς στις ΜΕΘ μειώνονται με πολύ αργό ρυθμό, ανέφερε η κα. Κοτανίδου.
Για τον σύνδρομο MIS-C στα παιδιά στην Ελλάδα μίλησαν οι ειδικοί κατά της διάρκεια της εκδήλωσης της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία.
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, κα. Τσόλια, μέχρι τον Δεκέμβρη είχαν νοσηλευθεί περίπου 120 παιδιά με το συγκεκριμένο σύνδρομο.
«Το 20% των παιδιών κατέληξαν στις ΜΕΘ, ενώ το 40% εμφάνισε μυοκαρδίτιδα. Μέχρι πρόσφατα είχαμε αρκετά περιστατικά. Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι συνέπειες του συνδρόμου στα παιδιά αλλά γνωρίζουμε πως ο εμβολιασμός προστατεύει», ανέφερε η κα. Τσολιά.
Η Όμικρον δεν αποτελεί μία ήπια παραλλαγή
Όσον αφορά τους ενήλικες, ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πως η Όμικρον δεν αποτελεί μία εντελώς μία ήπια παραλλαγή, καθώς σε σημαντικό ποσοστό πηγαίνει στο κατώτερο αναπνευστικό και κάνει πνευμονίες.
Για την κατάσταση στις ΜΕΘ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μίλησαν τόσο η καθηγήτριας Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, κα. Κουτσούκου όσο και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, κα. Κοτανίδου.
«Έχουν μειωθεί οι ασθενείς στις ΜΕΘ, ωστόσο αυτή τη στιγμή όμως ακόμη νοσηλεύουμε και ασθενείς ηλικίας 40-60 ετών. Δυστυχώς όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και είναι ανεμβολίαστοι εμφανίζουν σοβαρές πνευμονίες», ανέφερε η κα. Κουτσούκου.
Οι ασθενείς στις ΜΕΘ μειώνονται με πολύ αργό ρυθμό
Η κα. Κοτανίδου επισήμανε από την πλευρά της πως υπάρχουν δύο κατηγορίες. Εκείνοι που κολλάνε την Covid-19 στο νοσοκομείο και εκείνοι που εισάγονται στο νοσοκομείο με αρκετά καρδιολογικά προβλήματα. Το βασικό είναι ότι δυστυχώς οι ασθενείς στις ΜΕΘ μειώνονται πάρα πολύ αργά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις