Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Όπως στρώσουμε θα κοιμηθούμε

Όπως στρώσουμε θα κοιμηθούμε

Από τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, μέχρι τα παπλώματα και τα ριχτάρια, κάθε λεπτομέρεια μετράει στο κυνήγι του τέλειου ύπνου

Υπάρχει καλύτερος ύπνος από αυτόν που απολαμβάνεις το πρώτο βράδυ των διακοπών σου; Ίσως αποδίδεις αυτή την απίθανη αίσθηση ξεκούρασης στην ανακούφιση από το άγχος της καθημερινότητας και την απόλαυση μιας νέας τοποθεσίας, αλλά δεν αποκλείεται να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες – με κυριότερο εξ αυτών τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα ενός περιποιημένου δωματίου, με φρεσκοπλυμένα, καλοσιδερωμένα σεντόνια και μαξιλαροθήκες και διακοσμητικές πινελιές φτιαγμένες για να εκπέμπουν άνεση.

Πράγματι, η ατμόσφαιρα του δωματίου που κοιμάσαι, επηρεάζει τον ύπνο σου περισσότερο από όσο πιστεύεις. Και τα λευκά είδη – από τα παπλώματα μέχρι τα ριχτάρια – αποτελούν την πιο οικονομική λύση για να αναβαθμίσεις την κρεβατοκάμαρά σου και μαζί της την ποιότητα της ξεκούρασής σου. Ας δούμε από πού θα μπορούσες να ξεκινήσεις.

Εύκρατο κλίμα

Μετά το στρώμα και το μαξιλάρι σου, που θα πρέπει να είναι επιλεγμένα προσεκτικά ώστε να κρατούν το σώμα σου σε σωστή θέση όσο κοιμάσαι, το αμέσως πιο σημαντικό αντικείμενο στο δωμάτιό σου είναι το πάπλωμα – ή μάλλον τα παπλώματα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τέλεια θερμοκρασία για ύπνο είναι οι 18 βαθμοί Κελσίου, ωστόσο οι ακριβείς μετρήσεις περιττεύουν. Το σημαντικό είναι να μην ξυπνάς ούτε από τη ζέστη, ούτε από το κρύο, για αυτό και είναι προτιμότερο να έχεις το κατάλληλο σκέπασμα για κάθε εποχή. Δεν είναι δύσκολο να βρεις σε προσιτές τιμές βαρύτερα και ελαφρύτερα παπλώματα, γεμισμένα με ποιοτικά υλικά, που θα δημιουργήσουν το τέλειο κλίμα για γλυκά όνειρα.

Και εμφάνιση και άνεση

Δεύτερο βήμα τα λευκά είδη: από τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, μέχρι τα ριχτάρια που θα απλώσεις επάνω από το καλοστρωμένο σου κρεβάτι. Προφανής τους ρόλος να ανανεώσουν την εικόνα του δωματίου σου, κάνοντάς το να μοιάζει με τη σουίτα των ονείρων σου, όμως διαθέτουν και χρηστική σημασία. Προτίμησε λευκά είδη από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι, προκειμένου η επιδερμίδα σου να αναπνέει και ο ύπνος σου να γίνει ακόμη πιο υγιεινός – και από εκεί και πέρα πειραματίσου ανάλογα με το δικό σου προσωπικό γούστο.

Μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα με σημαντική ποικιλία – στο δικό μας μυαλό έρχονται απευθείας τα καταστήματα IKEA – είναι αρκετή για να βρεις αυτό που ψάχνεις, από minimal γεωμετρικά μοτίβα, μέχρι ρετρό φλοράλ σχέδια. Αν θέλεις τη γνώμη μας, στην τελική σου σύνθεση πρόσθεσε και ένα ριχτάρι. Απλώνοντάς το επάνω από τα σκεπάσματα, θα δημιουργήσεις μια επιπλέον αίσθηση τακτοποίησης, που είναι πιο σημαντική από ό,τι φαντάζεσαι για να ξεκουραστείς πραγματικά.

.

.

Ολόκληρη αρχοντιά

Αυτό που αναφέραμε για την τακτοποίηση, το εννοούμε. Βγάλε εκτός υπνοδωματίου οτιδήποτε άσχετο με τη χαλάρωσή σου, αφιέρωσε πέντε λεπτά για να στρώσεις το κρεβάτι σου πριν τη δουλειά και δημιούργησε τις συνθήκες που θα ταυτίσουν τον χώρο σου με την ξεκούραση. Είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι τα φορεμένα ρούχα επάνω σε εκείνη την καρέκλα (που βρίσκεται στο δωμάτιό σου ως… θέση για τα φορεμένα ρούχα) δεν κάνουν καλό στα επίπεδα άγχους σου, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνεις.

Βάλε χρώμα

Ήξερες ότι τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη χαλάρωσή σου; Φαίνεται πως ιδανικές αποχρώσεις για να εμπνεύσουν μια νύχτα γαλήνιου ύπνου, είναι το λευκό, το μπλε, το κίτρινο, το πράσινο και το ασημί – καθώς επίσης και οποιαδήποτε παστέλ επιλογή. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα είναι υποκειμενικά και ίσως στην περίπτωσή σου να είναι μια έκρηξη χρωμάτων που θα καταστήσει το δωμάτιό σου πιο ελκυστικό. Για να πετύχεις το αποτέλεσμα που αποζητάς, δεν χρειάζεται να βάψεις το δωμάτιό σου: μια καινούργια παπλωματοθήκη, ένα φωτεινό σετ σεντονιών ή ένα ριχτάρι αρκούν για να αλλάξουν πλήρως την όψη του.

Ανακάλυψε αμέτρητες επιλογές σε λευκά είδη εδώ.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024