Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Είδαμε πρώτοι το Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

Είδαμε πρώτοι το Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

To ΗΒΟ μας έχει συνηθίσει σε κορυφαίες παραγωγές εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Πλέον, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα μέσω γνωστής πλατφόρμας στο ίντερνετ.

Οι φίλοι των σπορ ίσως να έχουν δει ήδη κάποια από τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του HBO όπως τα Kareem: Minority of One, Tiger και Magic and Bird: A Courtship of Rivals. Ήρθε η ώρα όμως για το νέο φιλόδοξο project που έκανε πρεμιέρα πριν δύο εβδομάδες, απέσπασε – κυρίως – εξαιρετικές κριτικές και είναι must – watch για όσους τα sports δε σημαίνουν μόνο Super League και στοίχημα live.

Η υπόθεση

Το Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers είναι η δραματοποίηση των γεγονότων στις αρχές της δεκαετίας του 1980, που οδήγησαν στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας των Lakers. Η σειρά ξεκινάει με την αγορά της ομάδας από τον ιστορικό πρόεδρο της, Jerry Buss, και το πρώτο draft της ομάδας επί της προεδρίας του. Τα πρώτα επεισόδια επικεντρώνονται στη σχέση του με τον τότε προπονητή Jerry West και τη διαμάχη τους αναφορικά με την επιλογή του Magic Johnson στην κορυφαία επιλογή του draft.

Στα S01E01 και S01E02 επεισόδια – που έχουν αμφότερα βαθμολογηθεί πολύ υψηλά στο IMDB και στο Rotten Tomatoes – βλέπουμε το προσεκτικό χτίσιμο των χαρακτήρων της σειράς. Μπορεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού οι ιστορίες των πρωταγωνιστών να είναι γνωστές, όμως για το ευρύ κοινό εκτός ΗΠΑ οι προσωπικότητες του Huss, του West, του Pat Riley και του Norm Nixon παραμένουν σχετικά άγνωστες. Και για πρώτη φορά, μια σειρά θα εμβαθύνει τόσο πολύ στο χτίσιμο της δυναστείας που μαζί με τους Celtics διαμόρφωσε το μοντέρνο NBA.

Μεταξύ άλλων θα μάθουμε περισσότερα για τον εκκεντρικό και δυναμικό χαρακτήρα του Jerry Buss, για το όχι – τόσο – καλό παιδί Magic Johnson, για τον ιδιότροπο Kareem Abdul-Jabbar, για τον εκρηκτικό Jerry West και όλο το team που συνέβαλλε στη δημιουργία της ομάδας που από το 1980 ως σήμερα έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα στο NBA και αποτελεί ίσως το κορυφαίο franchise στη μοντέρνα ιστορία της λίγκας.

Cast, παραγωγοί και σκηνοθέτες

Το The Rise of the Lakers Dynasty ήταν project της παρέας του Adam McKay. Του δημιουργού – μεταξύ άλλων – των Eastbound and Down, Vice, Don’t Look Up, The Other Guys, The Big Short και πολλών ακόμα σειρών και ταινιών. Ο McKay, κολλητός φίλος του Will Ferrell, συζητούσε με τον κορυφαίο Αμερικάνο κωμικό ώστε ο τελευταίος να παίξει τον Buss στη σειρά για τους Λέικερς. Την τελευταία στιγμή όμως άλλαξε γνώμη και επέλεξε για τον «πρώτο» ρόλο της σειράς έναν άλλον – κυρίως κωμικό – ηθοποιό της παρέας, τον John C. Reilly (Talladega Nights, The Sisters Brothers, Guardians of the Galaxy, The Lobster κ.α.). Η σχέση του McKay με τον Ferrell φαίνεται πως χάλασε για πάντα, το Rise of the Lakers Dynasty όμως κέρδισε έναν εμβληματικό Jerry Buss.

Πέραν του John C. Reilly, είναι άριστος ο Jason Clarke (Terminator: Genisys, Dawn of the Planet of the Apes) στον απαιτητικό ρόλο του Jerry West, ταιριαστός ο σχετικά πρωτοεμφανιζόμενος Quincy Isaiah για τον κεντρικό ρόλο του Magic Johnson, ενώ όλοι περιμένουν να δουν τον Adrien Brody (The Pianist, Peaky Blinders) να ξεδιπλώνει το σπουδαίο ταλέντο του στο ρόλο του Pat Riley. Φοβερό και το πέρασμα του Michael Chiklis (The Shield, Fantastic Four) που υποδύεται στο δεύτερο επεισόδιο τον «πολύ» Red Auerbach, general manager των Boston Celtics και μεγάλο αντίπαλο του Buss και των Lakers τη δεκαετία του 1980.

Στα δύο πρώτα επεισόδια που έχουν παιχτεί ως τώρα, είδαμε ακριβώς όσα περιμέναμε: εξαιρετικές ερμηνείες, άψογη μεταφορά στο κλίμα των early 80s, ένα σπουδαίο soundtrack και ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία από Adam McKay και Jonah Hill (ναι, καλα διαβάσατε, τον γνωστό Jonah Hill). Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το Rise of the Lakers Dynasty θα είναι από τις σειρές της χρονιάς και νομίζουμε πως θα το απολαύσουν ακόμα και οι μη μπασκετικοί.

Sports in

Πρεμιέρα στον «κόκκινο» Βόλο για τον Ολυμπιακό – Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Βόλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League και αναμένονται χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024