Ακρίβεια: Ψωμί από φούρνο ή στο σπίτι – Τι συμφέρει περισσότερο
Στα έξοδα του σπιτιού πρέπει να υπολογιστεί και το ρεύμα που καταναλώνουμε για να ψήσουμε το ψωμί
- Ουίνστον Τσώρτσιλ: Η iconic φωτογραφία του 1941, η φθηνή κόπια των 5.000 δολαρίων και το σκάνδαλο 83 χρόνια μετά
- Χαραμάδα ελπίδας για την κλιματική κρίση στη σύνοδο της G20
- Παύλος Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 – Καμία ανησυχία στην κυβέρνηση για διαρροές στον προϋπολογισμό – Τι είπε για ΠτΔ και για ψήφο εμπιστοσύνης
- Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε ψηφοφορία για το όνομα του κόμματός του
Με τις τιμές των βασικών αγαθών να έχουν φτάσει στα ύψη, πολλοί είναι οι καταναλωτές που προμηθεύονται τις πρώτες ύλες και φτιάχνουν μόνοι τους προϊόντα όπως το ψωμί, προκειμένου να γλυτώσουν έστω και ελάχιστα χρήματα.
Είναι όμως η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι πιο οικονομική από το να το προμηθευτούν οι καταναλωτές από τον φούρνο;
Σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές, ένα κιλό ψωμί από τον φούρνο στοιχίζει από 2.00€ – 2.40€, ενώ για το ζύμωμα στο σπίτι απαιτούνται:
•Αλεύρι 600 γρ. -> 0,90 €
•Μαγιά ξηρή -> 0,30 €
•Σύνολο: 1,20€
Φυσικά το κόστος είναι διαφορετικό για άλλα είδη ψωμιού, όπως το πολύσπορο, ενώ στα έξοδα του σπιτιού πρέπει να υπολογιστεί και το ρεύμα που καταναλώνουμε για να ψήσουμε το ψωμί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις