ΗΠΑ: «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια» το αντιικό λογισμικό Kaspersky
Πρόκειται για την πρώτη φορά που μία ρωσική εταιρεία προστίθεται στη συγκεκριμένη «μαύρη λίστα», η οποία κυριαρχείται από κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.
- Κερδίζει έδαφος η ακροδεξιά ατζέντα για το Μεταναστευτικό – Τρομάζει η «νέα κανονικότητα» που υπόσχεται
- Παρέμβαση Δένδια για τον καρκινοπαθή αστυνομικό - Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα αίτια της καθυστέρησης
- Washington Post: Αιμοραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
- «Έχουμε μάθει να ζούμε με τον πόνο» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Έμμας
Η αμερικανική ομοσπονδιακή Αρχή Τηλεπικοινωνιών (Federal Communications Commission/ FCC) πρόσθεσε τη ρωσική εταιρεία κυβερνοσφάλειας Kaspersky στη λίστα των οργανισμών που αποτελούν «απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».
Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για την πρώτη φορά που μία ρωσική εταιρεία προστίθεται στη συγκεκριμένη «μαύρη λίστα», η οποία θα πρέπει να πούμε ότι κυριαρχείται από κινεζικές εταιρείες όπως οι τεχνολογικοί κολοσσοί Huawei και ZTE.
Διαβάστε επίσης:
- Δημόσιες υπηρεσίες στην Ιταλία απεγκαθιστούν το ρωσικό αντιικό Kaspersky
- Η Γερμανία εξέδωσε προειδοποίηση για το ρωσικό αντιικό λογισμικό Kaspersky
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να δέχονται ομοσπονδιακές επιδοτήσεις μέσω του Universal Service Fund της FCC για να αποκτήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες από τις εταιρείες που βρίσκονται στην εν λόγω λίστα. Πέρα από την Kaspersky, προστέθηκαν και οι κινεζικές China Telecom και China Mobile International USA.
Από την πλευρά της η Kaspersky, με σχετική ανακοίνωση, έκανε λόγο για μία απόφαση βασισμένη σε «πολιτικά κριτήρια» υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Παράλληλα, τονίζεται ότι η εταιρεία «παραμένει έτοιμη να συνεργαστεί με τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες και να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες της FCC ή οποιασδήποτε άλλης ρυθμιστικής αρχής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 είχε υποστηριχθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) ότι οι αντίστοιχες ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας χρησιμοποιούσαν το λογισμικό της Kaspersky για να της υποκλέψουν απόρρητα έγγραφα.
Τότε, η Kaspersky είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο, λίγο αργότερα η κυβέρνηση Τραμπ δια νόμου απαγόρευσε τη χρήση προϊόντων λογισμικού της ρωσικής εταιρείας από ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, κατηγορώντας τη για «δεσμούς» με το Κρεμλίνο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις