Πάτρα: Δεν προκύπτει γονιδιακό πρόβλημα – Τι έδειξε ο έλεγχος γονιδίων στην οικογένεια που έχασε τα τρία παιδιά
Ακολούθησε γονιδιακή έρευνα η οποία στάλθηκε στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Κρύο και καταιγίδες από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών αποκλείουν γονιδιακό πρόβλημα.
Αρχικά ερευνήθηκε εάν υπάρχουν κληρονομικά προβλήματα και ορισμένα σύνδρομα καρδιολογικού τύπου, τα οποία εξετάστηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και δεν προέκυψε τίποτα.
Στη συνέχεια ακολούθησε γονιδιακή έρευνα η οποία στάλθηκε στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα.
Με πληρεξούσιο ο πατέρας των κοριτσιών διαχειριζόταν τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς
Η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 69 ετών σε παθολογική κλινική της Πάτρας. Η γνωμάτευση για τον θάνατό της αφορούσε νεόπλασμα σε όργανα του σώματος και ιστολογική βλάβη.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Live News, την περίοδο 2014-2015 η γυναίκα είχε υπογράψει πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο, σύμφωνα με το οποίο όριζε τον πατέρα των τριών κοριτσιών ως πληρεξούσιο για όλες τις οικονομικές συναλλαγές της.
- Διαβάστε επίσης: Εγκληματική ενέργεια 100% λέει ο Κατερινόπουλος
Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2016, λόγω προγενέστερων χρεών που είχε η οικογένεια της γυναίκας, έγιναν ενέργειες ανακοπής από δικηγόρο της Πάτρας και μπλοκάρεται η διαδικασία κατασχέσεων.
Υπάρχει η υποθήκευση του σπιτιού, όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η γυναίκα, παρόλο που γνώριζε την κατάσταση της υγείας της, δεν είχε αφήσει διαθήκη.
Για τα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στον οργανισμό ενός ανθρώπου μίλησε στο LIVE NEWS ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.
Όπως σημείωσε, «από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στον θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει».
«Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια» συμπλήρωσε ο διδάκτωρ Ιατρικής του ΕΚΠΑ.
«Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι την προηγούμενη ημέρα οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν αποκλειστεί τα γονιδιακά, τα κληρονομικά νοσήματα και έχουμε να κάνουμε με έναν αιφνίδιο θάνατο» υπογράμμισε ο κ. Σπαντιδέας.
Παράλληλα, ο κλινικός φαρμακολόγος εξήγησε ότι ανάμεσα στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της 9χρονης θα μπορούσαν να είναι και κάποια φάρμακα, που μπορεί να μην χορηγήθηκαν για να θανατώσουν το παιδί, αλλά για θεραπευτικούς λόγους και η καρδιακή ανακοπή να ήταν παρενέργεια των φαρμάκων αυτών.
«Ιατρικό λάθος δεν είναι» πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας, εξηγώντας πως «ό,τι φάρμακα δίνουμε -και ιδιαίτερα μέσα σε νοσοκομειακό περιβάλλον- παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, καταγράφουμε τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματά τους».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις