OT FORUM – Μητσοτάκης: Οι στενές σχέσεις με τη Ρωσία δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την εισβολή
Μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, την απόφαση να στείλει η χώρα μας οπλισμό στην τελευταία και πώς αυτή συνδέεται με τις γεωπολιτικές αλλαγές που συντελούνται αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου.
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, από την οποία προέκυψαν αρκετές ειδήσεις στο οικονομικό και το πολιτικό πεδίο, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε υπέρμαχος της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών, διαμηνύοντας πως οι δίαυλοι της επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτοί.
Παράλληλα, δε, υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση και την αλλαγή στάσης της Ελλάδας σε συγκρούσεις τρίτων χωρών.
«Πρέπει να ξέρουμε πού στεκόμαστε και πού πατάμε. Στις κρίσιμες στιγμές διαλέγουμε πλευρά, δεν είμαστε με τη Δύση, είμαστε και εμείς η Δύση. Ηταν σημαντικό να μην αποτελέσει η Ελλάδα εξαίρεση στην ΕΕ και να στείλει οπλισμό και υποστήριξη στην Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας γεωπολιτική χροιά στο ζήτημα με έμμεσες αναφορές στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα έχει βιώσει αναθεωρητισμό στη γειτονιά της. Αυτές οι αναφορές (σ.σ. περί αποστρατιωτικοποίησης και κυριαρχίας) πρέπει να μας κάνουν εξαιρετικά προσεκτικούς και να σεβόμαστε τις συμμαχίες ώστε, αν χρειαστεί, να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε αξιόπιστοι» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς, δε, περί δημοσκοπήσεων -σύμφωνα με τις οποίες οι απαντήσεις που έδωσαν Έλληνες δείχνουν αξιοσημείωτη απόκλιση σε σχέση με αυτές κατοίκους άλλων πέντε χωρών της ΕΕ, καταδικάζοντας ουσιαστικά λιγότερο τη ρωσική εισβολή- ο κ. Μητσοτάκης, αφού αναγνώρισε τις στενές σχέσεις με τη Ρωσία, υπογράμμισε πως «αυτό δεν είναι άλλοθι για μια εισβολή μιας χώρας που θέλησε να αλλάξει το καθεστώς σε μια άλλη χώρα».
Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις