Αήττητη, αλλά χωρίς τη νίκη που θα την έστελνε στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under 17 στο Ισραήλ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Elite Round της διοργάνωσης η Εθνική Παίδων.

Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης, που διεξήχθη επί ολλανδικού εδάφους (Sportpark Parkzicht στο Uden), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναδείχτηκε ισόπαλο 0-0 απέναντι στη διοργανώτρια Ολλανδία, τερματίζοντας στην 3η θέση του 1ου ομίλου με 3 βαθμούς σε 3 παιχνίδια (1-1 με την Σλοβακία και 1-1 με την Ουγγαρία στα προηγούμενα ματς).

Στην τελική φάση του EURO 2022 προκρίνονταν οι πρώτοι του κάθε ομίλου και οι 7 καλύτεροι δεύτεροι.

Η Ολλανδία ήταν γενικά καλύτερη, αλλά η Εθνική άντεξε στην πίεση με κορυφαίο τον Αγγελίδη, ενώ στο τέλος θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αλλά η προσπάθεια του Δρόσου στο 90΄+2 προσέκρουσε στο δοκάρι και σταμάτησε στη γραμμή. Οι Ολλανδοί είχαν την κορυφαία ευκαιρία στο 78΄, όταν ο Μπάμπαντι αστόχησε σε πέναλτι που είχε υποπέσει ο Αλεξίου στον Φαν Ντούιβεν.

Στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου, η Ουγγαρία νίκησε 3-1 την Σλοβακία και πήρε μαζί με την Ολλανδία το εισιτήριο για την τελική φάση ως δεύτερη.

Η σύνθεση της Εθνικής: Αγγελίδης, Φίλων, Γκούμας (87’ Μαυρόπουλος), Λιατίφης (54’ Αμπαρτζίδης), Κωττάς, Άνταμ, Αλεξίου, Δεληγιάννης, Κοσίδης (54’ Δρόσος), Γκιτέρσος, Τζίμας (69’ Καλοσκάμης).

Η τελική βαθμολογία του Ομίλου: Ολλανδία 5, Ουγγαρία 4, Ελλάδα 3, Σλοβακία 2.