Πάτρα: Πού βρήκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου
Απάντηση στο ερώτημα για το που βρήκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούν οι αρχές. Ήδη έχουν στα χέρια τους το λάπτοπ και το κινητό της
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- «Παλιάνθρωπε…» - Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία, νέες μαρτυρίες για τον αστυνομικό της Βουλής
- Έντεκα νεκροί μετά από εμπρησμό σε μπαρ στο Βιετνάμ - «Φωνάζαμε στα παγιδευμένα θύματα»
Η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη (η ουσία που ανιχνεύθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα) είναι φάρμακο που οι γιατροί χρησιμοποιούν ως αναισθητικό για να προκαλέσουν απώλεια συνείδησης. Τα αποτελέσματά της περιλαμβάνουν καταστολή και μειωμένη αίσθηση πόνου.
Από πού αγόρασε αυτή την ουσία η Ρούλα Πισπιρίγκου; Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί το κινητό και ο υπολογιστής της Ρούλας Πισπιρίγκου και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού αγόρασε την ουσία που φέρεται να χορήγησε στην κόρη της, Τζωρτζίνα, προκαλώντας τον θάνατό της.
Που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης
Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.
Όσον αφορά στις παρενέργειες, ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.
Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.
Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα».
Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.
Τέλος, είπε ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και πως είναι περίεργο το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη.
Δεν τίθεται θέμα εκταφής των παιδιών
Κατά τις ίδιες πηγές, δεν τίθεται θέμα εκταφής των δύο παιδιών, καθώς τα πλακίδια από τις ιστολογικές διατηρούνται για περίπου 5 χρόνια και ως εκ τούτου θα εξεταστούν ξανά, για το ενδεχόμενο ανίχνευσης κεταμίνης.
Το παραπάνω ανέφερε και ο ιατροδικαστής κ, Τσαντίρης, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις