Με ακόμα μία νίκη ολοκλήρωσε την πορεία της στη Β’ Φάση της Handball Premier η ΑΕΚ που επικράτησε με 45-24 της Πυλαίας και στρέφει πλέον την προσοχή της στους τελικούς του Πρωταθλήματος και το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος. Αντίπαλος της ΑΕΚ στους τελικούς της Handball Premier θα είναι ο Ολυμπιακός, με την Ένωση να έχει το πλεονέκτημα έδρας και τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρόεδρος του μπασκετικού τμήματος ΑΣ Πέρα Κλουμπ, Στέλιος Μοχλίδης, που νωρίτερα είχε ξεναγηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα γραφεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ενώ ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ του προσέφερε στο ημίχρονο μια φανέλα της ομάδας, την οποία και φόρεσε.

Με πατημένο το γκάζι ξεκίνησε η ΑΕΚ το πρώτο ημίχρονο, καθώς στα πρώτα 7 λεπτά είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα με 7 γκολ (8-1) δείχνοντας πως θέλει να τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς. Η ομάδα της Πυλαίας δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Πέτρο Μπουκοβίνα, ο οποίος «κατέβασε ρολά» στην εστία του. Η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, έκανε καλά την δουλειά της με τον Τζηρά να σκοράρει συνεχόμενα και να κάνει το σκορ 16-5 στα πρώτα 20 λεπτά του πρώτου μέρους. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής επίθεσης του Δικεφάλου, είναι ότι σκόραρε ακόμα και Μπουκοβίνας από την εστία του. Η Ένωση δεν σταμάτησε και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 24-9.

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε η ΑΕΚ το δεύτερο ημίχρονο, με τον Δημήτρη Δημητρούλια να δίνει ευκαιρία σε όλους τους διαθέσιμους αθλητές του. Παρόλο αυτά η ΑΕΚ συνέχισε να έχει πολύ καλή απόδοση με τον Μπριάτκα να αναλαμβάνει το σκοράρισμα, ενώ και ο Άντελιτς που πήρε την θέση του Μπουκοβίνα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, με του γηπεδούχος να μην καταφέρνουν να σκοράρουν στα πρώτα 7 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος κράτησε τον ίδιο ρυθμό και κέρδισε με 45-24.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής(1), Μπριάτκα(5), Στεβάνοβιτς(4), Τζηράς(7), Σέβελεφ(6), Νικολαϊδης(1), Λέμος(3), Άντελιτς, Μυλωνάς(3), Ηλιόπουλος(2), Μπουκοβίνας(1), Πλάθα(2), Μόγια(1), Κοτσιώνης(5), Ουγκάλντε(3), Καλόμοιρος(1)

ΑΕΣΧ Πυλαίας (Ανανιάδης Χαράλαμπος): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης, Αντωνιάδης, Μέτσης(3), Ελευθεριάδης(5), Τσαμεσίδης(5), Γιαννακίδης, Κουκμίσης, Ορφανουδάκης, Σαμαράς, Αλεξανδρής(1), Παπαγεωργίου(2), Αλατσατιάνος(1), Γιαννακόπουλος(2), Τριανταφυλλίδης(4), Μπάτζιος(1)