Βαρβιτσιώτης: «Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» με την Τουρκία – Τι είπε για τις κυρώσεις στη Ρωσία
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι πρέπει να καθοριστεί η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ μέσω της από κοινού προσφυγής της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
- Ελπιδοφόρα μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων για την παράλυση
- Επί τάπητος στο Συμβούλιο του ΟΗΕ η συμφωνία του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν - Τι προκαλεί ανησυχία
- Νέα καταγγελία για πλαστά χαρτονομίσματα - «Επέμεναν ότι στη δική τους τράπεζα αποκλείεται»
- Κενυάτης κρατούμενος βγαίνει από το Γκουαντάναμο
«Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Real FM 97.8».
Από κοινού προσφυγή στη Χάγη
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι πρέπει να καθοριστεί η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ μέσω της από κοινού προσφυγής της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, και αυτή είναι πάγια θέση της Ελλάδας από το 1975», τόνισε.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση ασχολείται καθημερινά με την ελληνική ομογένεια στη Μαριούπολη, συλλέγοντας πληροφορίες και προσπαθώντας να αποκαταστήσει τις γραμμές επικοινωνίας.
Έχει χαθεί η ψυχραιμία
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο, τόνισε ότι φαίνεται πως έχει χαθεί η ψυχραιμία, με τη Ρωσία να βάζει στο στόχαστρό της και αμάχους, παραπέμποντας στη σφαγή στην πόλη Μπούκα, ενώ ως προς τις κυρώσεις ανέφερε ότι δεν έχουν στόχο να πυροβολήσουν τα πόδια της Ευρώπης και ότι συζητείται η περαιτέρω επέκτασή τους στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
Αναφερόμενος στην αξίωση του προέδρου Πούτιν να γίνουν οι πληρωμές του φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι αυτή προσέκρουσε στην αντίδραση της Ευρώπης και εκτίμησε ότι δεν μπορεί η Ρωσία να απειλήσει την Ευρώπη με διακοπή της παροχής αερίου, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά αντιπροσωπεύει το 70% των ρωσικών εξαγωγών και δεν είναι εύκολο να το εκτρέψει προς άλλες κατευθύνσεις, γιατί δεν υπάρχουν αγωγοί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις