Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αποτρέψαμε ταχεία επικράτηση της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία

ΗΠΑ: Αποτρέψαμε ταχεία επικράτηση της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία

Εμείς αποτρέψαμε την ταχεία επικράτηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισημαίνει ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, ενώ ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, τονίζει πως ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, υπεραμύνθηκε χθες Τρίτη της αντίδρασης της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τεταμένης συζήτησης με ρεπουμπλικάνο κοινοβουλευτικό, ο οποίος κατηγόρησε το Πεντάγωνο πως υπερτίμησε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας.

(Στη φωτογραφία του Reuters/Tom Brenner, επάνω, ο Λόιντ Οστιν, δεξιά, και ο Μαρκ Μίλι, αριστερά, κατά την ακρόαση στην επιτροπή των ενόπλων δυνάμεων της Βουλής των ΗΠΑ)

«Εξαιτίας όσων κάναμε»

«Εχει περάσει από το μυαλό σας το ότι η Ρωσία δεν έχει καταλάβει την Ουκρανία εξαιτίας όσων κάναμε; Και εξαιτίας όσων έκαναν οι σύμμαχοί μας; Το έχετε ποτέ σκεφτεί;», ήταν τα ρητορικά ερωτήματα που απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, στρατηγός ε.α., στον βουλευτή Ματ Γκετς, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του σε ακρόαση της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην έκτη του εβδομάδα. Ο κ. Οστιν και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στη χώρα, και η ισχυρή θέληση των Ουκρανών να πολεμήσουν, απέτρεψαν τα σχέδια της Μόσχας να καταγάγει ταχεία νίκη.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, τόνισε στην ίδια ακρόαση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.

«Θα διαρκέσει χρόνια»

«Οντως νομίζω πως αυτή θα είναι πολύ παρατεταμένη σύρραξη και ότι θα διαρκέσει χρόνια», ανέφερε ο ανώτατος αξιωματικός.

Πρόσθεσε ότι «το NATO, οι ΗΠΑ, όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι που υποστηρίζουν την Ουκρανία, και η ίδια η Ουκρανία, θα συνεχίσουν» την πολεμική προσπάθεια «για αρκετό καιρό» ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα στον Βόλο (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024