Νίκη και πρόκριση για την Εθνική ομάδα futsal. Η γαλανόλευκη επικράτησε με 5-1 της Ελβετίας για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου προκριματικού ομίλου (Preliminary Round) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2024 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην κυρίως προκριματική φάση (Mail Round).

Η Εθνική ομάδα προηγήθηκε στο 6ο λεπτό με τον Καραβίδα και στο 11’ ο Φλώρος με κοντινή προβολή έκανε το 2-0. Στο 13’ ο Καρύδας ανέβασε τον δείκτη του σκορ και τρία λεπτά αργότερα ο Τσίνας έκανε το 4-0 για την ομάδα του Γιάννη Ζιάβα. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Ελβετοί μείωσαν σε 4-1 με τον Γκόσι. Στο δεύτερο μέρος η Εθνική ήλεγξε απόλυτα το ματς και στο 38’ μάλιστα σκόραρε και πέμπτο γκολ, με τον Καραβίδα.

Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για την γαλανόλευκη το Σάββατο (9/4) στις 19:00 με την οικοδέσποινα Μολδαβία.

Ελλάδα (Γιάννης Ζιάβας): Ζέρβας, Καραβίδας, Τσίνας, Καράμπελας, Καρύδας (Αρχική 5άδα). Χριστόπουλος, Μιχαλίτσης, Αυλωνίτης, Γούσης, Κοντογεώργης, Ντάτης, Μάνος, Παπακώστας, Φλώρος.

Ελβετία (João Pinto): Charrier, de Freitas, Qerfozi, Silverio, Pasche (Αρχική 5άδα). Nusko, Aranya, Spiegel, Marcoyannakis, Garcia, Lanzendorfer, Varela Freire, Florin, Gössi.

Διαιτητές: Nicolas Nicolaou (CYP), Juan Boelen (BEL), Dejan Veselic S(VN), Igor Soltanici (MDA)

Κίτρινες: 35′ Marcoyannakis / 28′ Καράμπελας