Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: 44 βουλευτές ζητούν από τον Μπάιντεν να ενισχύσει με τουρκικά Bayraktar την Ουκρανία

ΗΠΑ: 44 βουλευτές ζητούν από τον Μπάιντεν να ενισχύσει με τουρκικά Bayraktar την Ουκρανία

Βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επιστολή τους στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ζητούν την ενίσχυση της Ουκρανίας, εκτός των άλλων, με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.

Διακομματική ομάδα μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ (φωτογραφία, επάνω, AP/Patrick Semansky) σε επιστολή που έστειλαν στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σημειώνουν ότι το Bayraktar TB-2 και παρόμοια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) θα πρέπει να παραχωρηθούν στην Ουκρανία.

Να συνεχιστεί η βοήθεια

Σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο Anadolu, 44 μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, από τις τάξεις των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, έστειλαν επιστολή στον Μπάιντεν στις 4 Απριλίου.

Στην επιστολή, τα μέλη αυτά της επιτροπής τονίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής σημαντική αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας και ότι αυτή η βοήθεια θα πρέπει να συνεχιστεί.


Απόσπασμα της επιστολής από το directus.gr

Αναφέρεται ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί, ειδικά στην αεράμυνα, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο έναντι της Ρωσίας.

«Τα UAV θα δώσουν τη δυνατότητα να σπάσουν τις ρωσικές πολιορκητικές τακτικές» σημειώνουν.

Και επισημαίνουν πως «Είναι σημαντικό να παραδοθούν μεγαλύτερα UAV. Η παροχή στην Ουκρανία προηγμένων UAV όπως το Bayraktar TB-2 με μεγαλύτερη εμβέλεια θα της επιτρέψει να διαταράξει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις τακτικές περικύκλωσης».

«Να δοθούν και πολεμικά αεροπλάνα»

Υπογραμμίζεται, δε, ότι η προμήθεια πυραύλων Stinger και παρόμοιων πυραύλων στην αμερικανική διοίκηση θα συνεισφέρει σημαντικά στον ουκρανικό στρατό όσον αφορά στην αεράμυνα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι πρέπει να δοθούν πολεμικά αεροσκάφη στον ουκρανικό στρατό και πως τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος ήταν σημαντικά για την Ουκρανία.

Η επιστολή, η οποία συντάχθηκε από τους βουλευτές Andy Kim, Jason Crow και Peter Meijer, περιλαμβάνει επίσης άρθρα σχετικά με την ανάγκη παροχής χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων αμυντικών συστημάτων στην Ουκρανία από διάφορες πηγές.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024