Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Το πλαφόν στις τιμές ενέργειας δεν θα έχει αποτέλεσμα

Οικονόμου: Το πλαφόν στις τιμές ενέργειας δεν θα έχει αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα πιθανό πλαφόν θα είχε σημασία «στην τιμή χονδρεμπορικής, γιατί εκεί θα άλλαζε εντελώς το ράλι τιμών σε διεθνές επίπεδο. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Αρνητικός ως προς την πιθανότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές της ενέργειας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Μελετάμε ό,τι μπορεί να είναι, όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται. Εάν είναι να βάλουμε πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και αυτά τα λεφτά να κληθούμε να τα πάρουμε πίσω από τους φορολογούμενους – γιατί κάπως θα πρέπει να επιχορηγήσουμε τη διαφορά, γιατί η χώρα μας δεν είναι παραγωγός φυσικού αερίου, που αυτό παίζει το βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής της ενέργειας – είναι ένα μέτρο που δεν θα έχει αποτέλεσμα» υποστήριξε ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση, αντί «να ισοφαρίσει με ένα πλαφόν, δίνει απευθείας αυτήν την επιδότηση στον καταναλωτή». «Εάν βάζαμε πλαφόν, ενδεχομένως να μην βλέπαμε αυτής της έκτασης την έκπτωση, που βλέπουμε στους λογαριασμούς τώρα. Ο καλύτερος τρόπος να ενισχύεις, είναι να δίνεις απευθείας χρήματα στους ανθρώπους και κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα πιθανό πλαφόν θα είχε σημασία «στην τιμή χονδρεμπορικής, γιατί εκεί θα άλλαζε εντελώς το ράλι τιμών σε διεθνές επίπεδο. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μπει πλαφόν στη χονδρεμπορική, εκεί που διαμορφώνονται οι τιμές διεθνώς».

«Εάν βάλεις πλαφόν σε έναν συντελεστή παραγωγής του ρεύματος, στην ουσία θα πρέπει να έρθεις να χρηματοδοτήσεις κάτι άλλο. Άρα, μειώνονται τα χρήματα που μπαίνουν στον λογαριασμό, από τον οποίο τα μοιράζει η κυβέρνηση στους καταναλωτές».

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024