Γερμανία: Διεκόπη ποδοσφαιρικός αγώνας μόλις έδυσε ο ήλιος για να πιει νερό ποδοσφαιριστής που τηρούσε το Ραμαζάνι
Ο αγώνας ήταν μεταξύ της Άουκσμπουργκ με την Μάιντς.
Ο κεντρικός αμυντικός της Μάιντς Μουσά Νιακατέ (Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι) είναι ένας πιστός μουσουλμάνος που τηρεί τα προστάγματα του Ισλάμ για το Ραμαζάνι. Έτσι όλη την μέρα δεν βάζει τίποτε στο στόμα του – ακόμη και νερό – μέχρι να δύσει ο ήλιος.
Και ο ήλιος έδυσε όταν ο αγώνας της Μάιντζ με την Άουκσμπουργκ ήταν στο 65ο λεπτό. Τότε ο Νιακατέ ενημέρωσε τον διαιτητή ότι σαν μουσουλμάνος τηρεί το Ραμαζάνι και πλέον ήρθε η ώρα να πιει νερό.
Ο διαιτητής φυσικά σεβάστηκε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Νιακατέ και διέκοψε τον αγώνα. Ο Νιακατέ που δεν είχε πιει καθόλου νερό όλη μέρα, άρχισε διψασμένος να πίνει τουλάχιστον δυο μπουκάλια.
Play was stopped during Augsburg vs. Mainz 05 so Moussa Niakhaté could have a moment to break his Ramadan fast just after sunset 👏 pic.twitter.com/TwfbcpBfn7
— ESPN FC (@ESPNFC) April 11, 2022
Στη συνέχεια ευγνώμων προς τον διαιτητή ο Νιακατέ πάει κοντά του και του δίνει το χέρι. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Επειδή στη Γερμανία παίζουν ποδόσφαιρο πολλοί μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές η Γερμανική Επιτροπή Διαιτητών έχει δώσει έγκριση πως σε περίπτωση πως κάποιος ποδοσφαιριστής το ζητήσει – λόγω Ραμαζανιού- μπορεί να σταματήσει για λίγο ένα παιχνίδι.
Ραμαζάνι
Το Ραμαζάνι, είναι θρησκευτική μουσουλμανική εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου οι κανόνες του να αποτελέσουν οδηγό της ζωής τους.
Σε όλο το χρονικό διάστημα του Ραμαζανιού, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου, από κάθε είδους τροφή, ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται άιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή άιντ-αλ-σαγίρ (= μικρή εορτή).
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις