Όλα τα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι
Ακολουθήστε την συνταγή του Χρήστου Βεργάδου
Ο σεφ Χρήστος Βεργάδος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτα πασχαλινά τσουρέκια στην κουζίνα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!».
Υλικά για τη συνταγή:
Για το προζύμι:
250 ml νερό
250 ml γάλα
500 γρ. αλεύρι δυνατό
100 γρ. νωπή μαγιά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο κρεμώδες
6 αυγά
15 γρ. μαχλέπι τριμμένο
15 γρ. κακουλέ τριμμένο
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το άλλειμμα:
1 αυγό
50 γρ. γάλα
- Ακριβότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Πολυκατοικίες: Επίλυση διαφορών, αποφεύγοντας τα δικαστήρια
- Κηφισός: Διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Πειραιά εξαιτίας ατυχήματος
- Αϊτή: Φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων με ματσέτες
- Κόσοβο: Απέρριψαν την υποψηφιότητα της Σερβικής Λίστας στις εκλογές – «Βαθιά ανησυχία» από ΗΠΑ
- Χαβάη: Σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο