Όλα τα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι
Ακολουθήστε την συνταγή του Χρήστου Βεργάδου
Ο σεφ Χρήστος Βεργάδος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτα πασχαλινά τσουρέκια στην κουζίνα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!».
Υλικά για τη συνταγή:
Για το προζύμι:
250 ml νερό
250 ml γάλα
500 γρ. αλεύρι δυνατό
100 γρ. νωπή μαγιά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο κρεμώδες
6 αυγά
15 γρ. μαχλέπι τριμμένο
15 γρ. κακουλέ τριμμένο
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το άλλειμμα:
1 αυγό
50 γρ. γάλα
- Χρυσές λίρες: Τις ξεπουλάνε τα νοικοκυριά λόγω ανόδου του χρυσού σε ιστορικά υψηλά
- Ελαιοτουρισμός: Πώς οι ελαιώνες «τελειώνουν» τον υπερτουρισμό της Κρήτης – Όπλο οι ελιές και τα αρχαία
- Αποθέωση για τον Μεντιλίμπαρ: «Θριαμβεύει και στην Ελλάδα»
- Συνταγή: Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα
- Ελβετία: Συνελήφθη αυστριακός ακροδεξιός από την αστυνομία
- Εξαφάνιση 16χρονης από το Μοσχάτο – Η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»