Έλον Μασκ: Τι απαντά για το «poison pill» του Twitter
Η στρατηγική άμυνας αποκαλείται «poison pill» (δηλητηριώδες χάπι) και αναγνωρίζει στους υπάρχοντες μετόχους το δικαίωμα να αγοράσουν πρόσθετες μετοχές με έκπτωση, μειώνοντας ουσιαστικά το ιδιοκτησιακό συμφέρον του εχθρικού μέρους
- ΣΥΡΙΖΑ: Στο αντιΣύριζα μέτωπο ο Κασσελάκης, σαν έτοιμος από καιρό εκτοξεύει χυδαιότητες για το Μάτι
- Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της Δώρας στο Αγρίνιο
- Πόσο αντέχουν τα αποθέματα φυσικού αερίου; Σε συμπληγάδες η Ευρώπη
- Μακελειό στην Κίνα: Οκτώ νεκροί και 17 τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι σε σχολή
Τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου του Twitter δεν ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντας των μετόχων, δήλωσε ο Έλον Μασκ μετά την υιοθέτηση από την εταιρεία ενός μέτρου που θα την προστατεύει από εχθρικές προσφορές εξαγοράς.
Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε σε tweet άλλου χρήστη της πλατφόρμας σχετικά με τις μετοχές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, λέγοντας ότι με την αποχώρηση του Τζακ Ντόρσεϊ, το διοικητικό συμβούλιο «συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή».
Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δημιούργησε ένα πρόγραμμα δικαιωμάτων μετόχων το οποίο ενεργοποιείται εάν κάποιο πρόσωπο ή ομάδα ατόμων αποκτήσει κυριότητα 15% χωρίς την έγκρισή του.
Το σχέδιο, που έχει διάρκεια μόνο για ένα έτος, επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όποιος αναλαμβάνει τον έλεγχο της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω της συσσώρευσης ανοιχτής αγοράς πληρώνει σε όλους τους μετόχους ένα κατάλληλο ασφάλιστρο ελέγχου, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας την Παρασκευή. Η στρατηγική άμυνας αποκαλείται «poison pill» (δηλητηριώδες χάπι) και αναγνωρίζει στους υπάρχοντες μετόχους το δικαίωμα να αγοράσουν πρόσθετες μετοχές με έκπτωση, μειώνοντας ουσιαστικά το ιδιοκτησιακό συμφέρον του εχθρικού μέρους.
Είχε προηγηθεί η επιθετική προσφορά εξαγοράς του Twitter ύψους 43 δισ. δολ.
Απαντώντας σε ένα μεταγενέστερο tweet ενός χρήστη σχετικά με το εάν το λεγόμενο σχέδιο «poison pill» θα μπορούσε να ισοδυναμεί με «εγκληματική αμέλεια», ο Μασκ είπε ότι το σχέδιο θα μπορούσε να είναι «περισσότερο ανησυχητικό για άλλους πιθανούς πλειοδότες» αντί «μόνο» για αυτόν.
Από τη μέρα που έκανε την προσφορά, ο Μασκ δημοσιεύει συνεχώς αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter, σαν να ακολουθεί μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της προσφοράς του, σχολιάζει το Bloomberg.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις