Στη φυλακή η 36χρονη που κατηγορείται για εμπλοκή σε «ερωτική» απάτη με θύμα 43χρονη
Η 36χρονη συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, όταν συναντήθηκε με την παθούσα για να παραλάβει 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Προφυλακιστέα κρίθηκε η 36χρονη που συνελήφθη κατηγορούμενη για την πρωτοφανή απάτη που φέρεται να έστησε με δύο άγνωστα άτομα σε βάρος 43χρονης πρώην συναδέλφισσάς της, από την οποία απέσπασαν 130.000 ευρώ, «τάζοντας» της έρωτα με ανύπαρκτο Αμερικανό γιατρό που δήθεν υπηρετούσε στην Υεμένη.
Η αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενη αρνήθηκε τις εις βάρος της κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όλες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι και η ίδια έπεσε θύμα «πλεκτάνης».
Κρίθηκε προφυλακιστέα
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεν έπεισε όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή της κράτηση.
Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος κι αφού προηγήθηκε καταγγελία της 43χρονης.
Η 36χρονη συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, όταν συναντήθηκε με την παθούσα για να παραλάβει 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ύψος της απάτης ανέρχεται σε 130.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων η καταγγέλλουσα το κατέθεσε σε ανταλλακτήριο bitcoin.
Το χρονικό της απάτης
Ήταν όμορφος, καλλιεργημένος, ευαίσθητος. Της έγραφε καθημερινά τρυφερά μηνύματα, αδημονώντας να την συναντήσει. Το μοναδικό εμπόδιο που στεκόταν ανάμεσά τους ήταν η απόσταση και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.
Κι αυτό, διότι ο αμερικανός γιατρός με τον οποίο η 43χρονη Ελληνίδα επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ήταν «εγκλωβισμένος» στην Υεμένη, όπου συμμετείχε ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Για να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να έρθει στην Ελλάδα, έπρεπε να ικανοποιήσει τη ρήτρα αποζημίωσης, πράγμα που σήμαινε ότι «χρειαζόταν χρήματα, πολλά χρήματα», που όμως δεν διέθετε.
Η 43χρονη δέχθηκε να τον βοηθήσει, καταβάλλοντας τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, άλλοτε μέσω ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων (bitcoin) κι άλλοτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
Πέντε μήνες μετά την αρχική τους επικοινωνία και αφού κατέθεσε 130.000 ευρώ, κομπόδεμα από τις οικονομίες των γονιών της, η ίδια άρχισε να υποψιάζεται ότι ο Δρ. Michael Wooden – όπως της συστήθηκε – δεν υπήρχε, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο αόρατος πρωταγωνιστής μίας καλοστημένης απάτης που στήθηκε σε βάρος της, γνωστή στην αγγλική ορολογία ως «Love Scamming ή Romance Scamming».
Στα τέλη του περασμένου έτους, η παθούσα αναζήτησε νομική βοήθεια και απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές.
- «Είναι το πιο χολιγουντιανό πράγμα που έχω ζήσει»: Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ είχε στο σχολείο για φύλακα την Πάμελα Άντερσον
- Περιβαλλοντική δράση συμπερίληψης στο Δήμο Παλλήνης
- Γιάφκα στο Παγκράτι: Στην Ευελπίδων ο 49χρονος φιλόλογος – Πώς έφτασαν στα ίχνη του
- Ολλανδία: Ο ΥΠΕΞ ανέβαλε ταξίδι στο Ισραήλ μετά την απόφαση του ΔΠΔ – Χαμός στο κοινοβούλιο
- Κτηματολόγιο: Μήνυση Κυρανάκη για απάτη – Προσπάθησαν να ιδιοποιηθούν 45 ακίνητα σε Αγκίστρι, Ύδρα και Σπέτσες
- Κίνα: «Κάνεις υπερωρίες;» – Ρομπότ AI ανοίγει κουβέντα και πείθει άλλα δώδεκα να σταματήσουν τη δουλειά