Twitter: O Τζακ Ντόρσεϊ τα βάζει κι αυτός με το ΔΣ της εταιρείας του
Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας λέει πως έχει πολλά να πει αλλά δεν του επιτρέπεται.
- Λάκης Λαζόπουλος: «Τιμωρήθηκα από το σύστημα»
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- Συνεχίζει τις συναντήσεις ο αλ Τζουλάνι - Ραντεβού με αντιπροσωπεία των Δρούζων του Λιβάνου
Ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ έβαλε στο στόχαστρο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του, στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος, συνεχίζοντας τον ντόρο που ξέσπασε μετά την πρόταση εξαγοράς από τον Έλον Μασκ.
H αρχή έγινε το Σάββατο, όταν ο Ντόρσεϊ έγραψε στο Twitter ότι το ΔΣ είναι «συστηματικά ο παράγοντας δυσλειτουργίας στην εταιρεία».
Η συνέχεια ήρθε όταν χρήστης της πλατφόρμας ρώτησε τον συνιδρυτή της γιατί «δεν έκανε κάτι γι’ αυτό» όταν ήταν ακόμα διευθύνων σύμβουλος της Twitter Inc.
Ο Ντόρσεϊ υπονόησε ότι δεν του επιτρέπεται να απαντήσει ελεύθερα. «Υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω… αλλά τίποτα που μπορεί να ειπωθεί» τιτίβισε.
«Μακάρι να μπορούσα να ξεπεράσω τις αφηρημένες έννοιες και να σου απαντήσω, όμως ουαί και αλίμονο» απάντησε σε άλλο χρήστη που ζητούσε διευκρινίσεις.
Διαβάστε επίσης: Νέοι μνηστήρες για το Twitter μετά την πρόταση του Έλον Μασκ
Τα tweet του Ντόρσεϊ έρχονται να κορυφώσουν δύο εβδομάδες αναστάτωσης στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης. Η αρχή έγινε όταν ο Μασκ της Tesla και της SpaceX απέκτησε μερίδιο 9,2% στο Twitter και μετά προσφέρθηκε να το αγοράσει για 43 δισ. δολάρια, ποσό πάνω από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.
Το ΔΣ δεν ενθουσιάστηκε και ενεργοποίησε το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το Μασκ να αυξήσει το μερίδιό του.
Ο Μασκ, αστέρι του Twitter με 80 εκατομμύρια ακολούθους, ασκεί εδώ και καιρό κριτική στη διοίκηση της εταιρείας. Την Δευτέρα έγραψε ότι αν αποκτήσει το Twitter θα μηδενίσει τους μισθούς του ΔΣ για να εξοικονομεί 3 εκατ. δολάρια το χρόνο.
Στα πρόσφατα tweet του, ο Μασκ υποστήριξε ότι το Twitter δεν σέβεται επαρκώς την ελευθερία του λόγου και ζήτησε να γίνoυν open source οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας ώστε να καταστεί «αρένα ελεύθερης έκφρασης».
Μετά την πρόταση του Μασκ, ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας εξέφρασαν κι άλλοι επενδυτές, ανάμεσά τους η εταιρεία Thoma Bravo που ειδικεύεται στις εξαγορές.
Ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει στο ΔΣ του Twitter τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Μάιο. Είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρονικών συναλλαγών Block.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις