Ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας έγινε παράδειγμα με την ευσυνείδητη στάση του στο Δήμο Ζωγράφου. Ο κ. Μιχάλης έκανε αυτό που χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια συμπολίτες μας κάνουν κάθε χρόνο και πολλές φορές και πιο συχνά. Κλάδεψε τα δέντρα και τα φυτά του σπιτιού του και αντί να πετάξει τα κλαδιά σε κάποιο κάδο απορριμμάτων στην καλύτερη των περιπτώσεων ή στο δρόμο που δυστυχώς συνηθίζεται, ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του και πλήρωσε το αντίτιμο στο Δήμο για να έρθει να τα συλλέξει.

Τι πέτυχε ο κ. Μιχάλης από το Ζωγράφου; Να μην δημιουργήσει μια εστία ρύπανσης, να μην αναγκάσει πεζούς να «αλλαξοδρομήσουν» λόγω των κλαδιών που θα μπορούσε να αποβεί και μοιραίο αν διέρχονται αυτοκίνητα, να επιτρέψει σε μητέρες με καρότσια την διέλευση, να οδηγήσει σε ανακύκλωση τα κλαδιά και πάνω από όλα να κοιμάται με την συνείδηση του καθαρή επειδή δεν βρώμισε τον τόπο που ζει αυτός και χιλιάδες άλλοι.

Από εδώ έχουμε γράψει πολλές φορές πως κανένα κράτος και καμία αυτοδιοίκηση σε όλο το κόσμο δεν θα είναι επαρκής αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν. Επομένως, η ιστορία του κ. Μιχάλη ας είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Μπορεί να έπραξε το αυτονόητο, αλλά για αυτό το αυτονόητο άλλοι παλεύουν χρόνια για να το καταλάβουν και δεν το καταλαβαίνουν.

Ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς του Δήμου Ζωγράφου ορθά επέλεξε από Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης να αποδώσει τις ευχαριστίες του αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Συγχαρητήρια  στον κ. Μιχάλη, ο οποίος πριν κλαδέψει τα φυτά από την αυλή του, επέλεξε να ενημερώσει την  Υπηρεσία Πρασίνου και στην συνέχεια να πληρώσει στο Δήμο Ζωγράφου το ανάλογο αντίτιμο με βάση τα κυβικά κλαδιών, προκειμένου να τα μαζέψουμε.

Εύχομαι όλοι να ακολουθούν το παράδειγμα του, όχι μόνο για κλαδιά, αλλά για οτιδήποτε κατεβάζουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους του Δήμου μας».