Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα στο Χάρκοβο - Τρεις νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα στο Χάρκοβο – Τρεις νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου είπε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί τη Μεγάλη Τρίτη, προκάλεσαν μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα ουκρανικών περιοχών από τις ρωσικές δυνάμεις, τόσο στα ανατολικά της χώρας, όσο και στην κατεστραμμένη Μαριούπολη, όπου δρουν οι Τσετσένοι μαχητές με επικεφαλής τον πιστό σύμμαχο του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.

Ετσι τη Μεγάλη Τρίτη, και σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα από ρωσικά πυρά και 16 τραυματίστηκαν.

«Θα καταληφθεί σήμερα»

Την ίδια ώρα, ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας και σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν σήμερα πλήρως τη χαλυβουργία Azovstal όπου αντιστέκονται οι Ουκρανοί υπερασπιστές της πολιορκούμενης Μαριούπολης.

«Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα… καταλάβουμε πλήρως το Azovstal», είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

Η Ρωσία κάλεσε νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μαχητές, που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της Azovstal, να καταθέσουν τα όπλα τους έως τις 12:00 το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας), αν θέλουν να ζήσουν.

«Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό»

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί σκοπεύουν να πολεμήσουν «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» και γι΄αυτό κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την ειδική επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας,

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας εφαρμόζουν με συνέπεια το σχέδιο για την απελευθέρωση του Ντονμπάς. Παράλληλα, θα εισαγάγουν νέες μεθόδους πολέμου για την καλύτερη προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες στρατιωτικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το τελευταίο 24ωρο οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας χτύπησαν 13 προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και τους χώρους συγκέντρωσης στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή Slavyansk, Barvenkovo και Popasnaya.

Έγιναν επιδρομές σε 60 στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Έγιναν αεροπορικές επιδρομές κατά 60 στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, ενώ στις περιοχές Chervonnaya Polyana και Balakleya, κατέστρεψαν δύο αποθήκες για την αποθήκευση κεφαλών τακτικών πυραύλων Tochka-U.

Επιθέσεις με πυροβολικό και πυραύλους εξαπολύθηκαν σε 1.260 στρατιωτικούς στόχους.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024