Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 36 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 36 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Ο έλεγχος οδήγησε στην ανακάλυψη 36,1 εκατ. λαθραίων τσιγάρων, που είχαν δηλωθεί ως «ξύλινα μαχαιροπίρουνα» και «υποδήματα ασφαλείας», τα οποία είχαν φτάσει οδικώς απ΄την Βουλγαρία.

Πάνω από 36 εκατ. λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η ΑΑΔΕ για την καταστολή του λαθρεμπορίου.

Μετά από ανάλυση κινδύνου του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου, επιλέχθηκε για έλεγχο εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν εμπόρευμα «ξύλινα μαχαιροπίρουνα», για τα οποία είχε κατατεθεί αίτημα για σιδηροδρομική μεταφορά στη Βουλγαρία και βρισκόταν σε περιβάλλοντα χώρο Λογιστικής Αποθήκης.

Αρχικά έλεγξε το εμπορευματοκιβώτιο ο σκύλος ανιχνευτής καπνικών «Χάκερ» και στη συνέχεια διενεργήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στο υπόλοιπο φορτίο, που είχε φτάσει οδικώς τις προηγούμενες ημέρες και παρέμενε στην Αποθήκη.

Ο έλεγχος οδήγησε στην ανακάλυψη 36,1 εκατ. λαθραίων τσιγάρων, που είχαν δηλωθεί ως «ξύλινα μαχαιροπίρουνα» και «υποδήματα ασφαλείας», τα οποία είχαν φτάσει οδικώς απ΄την Βουλγαρία με αποστολείς ελληνικές επιχειρήσεις και ως παραλήπτες επιχειρήσεις στην Τσεχία. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται συνολικά σε 7,32 εκατ. ευρώ.

Με τη συνδρομή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Αττικής διαπίστωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν υφίστανται στις δηλωθείσες έδρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024