Παραδοσιακή φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας φτιάχνει φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας!
Στην κουζίνα του «MEGA Καλημέρα», η Νεκταρία Κοκκινάκη, φτιάχνει την παραδοσιάκη κερκυραϊκή φογάτσα.
Υλικά για προζύμι:
100ml γάλα
12 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
Για την ζύμη:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
25 γρ. λικέρ κουμκουάτ ή πορτοκάλι ή λεμόνι
2 αυγά
½ κουταλάκι μαχλέπι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ ή περγαμόντο ή πορτοκάλι ή λεμόνι
450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό αλεύρι
- Euroleague: Νέα… στατιστική κατηγορία – Οι παίκτες με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ σε τρίποντο
- Ρωσία: Άνοιξε το αεροδρόμιο στην Αγία Πετρούπολη – Οι πτήσεις είχαν ανασταλεί για λόγους ασφαλείας
- Τζακ Νίκολσον: Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με την κόρη του – Η ανάρτηση στο Instagram
- Αντσελότι: «Δεν ήταν κόκκινη στον Βινίσιους, θα κάνουμε έφεση»
- Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία
- Ένοπλη ληστεία στη Βάρη – Μπούκαραν σε σπίτι ηλικιωμένων και άρπαξαν χρήματα και αντικείμενα