Στην κουζίνα του «MEGA Καλημέρα», η Νεκταρία Κοκκινάκη, φτιάχνει την παραδοσιάκη κερκυραϊκή φογάτσα.

Υλικά για προζύμι:

100ml γάλα

12 γρ. μαγιά

1 κουταλάκι ζάχαρη

50 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό

Για την ζύμη:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

80 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

25 γρ. λικέρ κουμκουάτ ή πορτοκάλι ή λεμόνι

2 αυγά

½ κουταλάκι μαχλέπι

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

70 γρ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ ή περγαμόντο ή πορτοκάλι ή λεμόνι

450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό αλεύρι