Παραδοσιακή φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας φτιάχνει φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας!
Στην κουζίνα του «MEGA Καλημέρα», η Νεκταρία Κοκκινάκη, φτιάχνει την παραδοσιάκη κερκυραϊκή φογάτσα.
Υλικά για προζύμι:
100ml γάλα
12 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
Για την ζύμη:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
25 γρ. λικέρ κουμκουάτ ή πορτοκάλι ή λεμόνι
2 αυγά
½ κουταλάκι μαχλέπι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ ή περγαμόντο ή πορτοκάλι ή λεμόνι
450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό αλεύρι
- Φέτα: «Είναι πλέον αδικαιολόγητες οι τιμές» λένε οι παραγωγοί – Οι παράγοντες που τις καθορίζουν
- Αγρίνιο: Πέθανε η 18χρονη που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο – Και δεύτερο παιδί θρηνεί η οικογένεια
- Ελλάδα – Μ. Βρετανία: Στόχος η ρεβάνς για την Εθνική και… στο «βάθος» πρόκριση
- Ρουμανία: Στις κάλπες η χώρα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών – Θα κόψει το νήμα ο ακροδεξιός;
- Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
- Διαχωριστική γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ το νέο κόμμα Κασσελάκη