Πασχαλινά αυγά: Πώς να τα βάψετε εύκολα και με φυσικό τρόπο
Δεν χρειάζονται πολλά υλικά και γίνονται απλά αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Την Μεγάλη Πέμπτη ως είθισται βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Έτσι και φέτος, τηρώντας την παράδοση θα μπούμε στην κουζίνα για να «παίξουμε» με τα χρώματα και να δημιουργήσουμε τα δικά μας «έργα τέχνης».
Μήπως όμως αντί για βαφές του εμπορίου να κάνουμε το βάψιμο των αυγών με φυσικό τρόπο;
Γίνονται πολύ εύκολα αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα υλικά για τη βαφή των αυγών και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε το νερό να σιγοβράσει για 30′ και μετά να κρυώσει.
- Σουρώνουμε τη βαφή μας πριν προσθέσουμε τα αυγά και αφού τα βάλουμε μέσα τα αφήνουμε για μισή ώρα.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε με μια κουτάλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε λευκά αυγά για να πετύχουμε τις σωστές αποχρώσεις.
Όσο για τα χρώματα;
Για το ροζ: Θα χρειαστούμε παντζάρι κομμένο σε ποσότητα 4 φλιτζανιών. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και ξίδι, αφού βράσει το νερό, το αφήνουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το παντζάρι κι έπειτα βάζουμε τα αυγά.
Για το πορτοκαλί: Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια φλούδες κίτρινων κρεμμυδιών στο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, τοποθετούμε αυγά και τα αφήνουμε μέσα για 30′.
Για το κίτρινο: Προσθέτουμε στο νερό που ήδη βράζει 3 κουταλιές της σούπας κουρκουμά. Αφού βράσει, κρυώνει και βάζουμε τα αυγά για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Για το γαλάζιο: Προσθέτουμε στο νερό 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο ή μοβ λάχανο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω. Αφού βράσει τα σουρώνουμε, βάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε μπλε και όχι γαλάζιο μπορούμε να βάλουμε μύρτιλα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις