Λίγες μέρες πριν το Θείο Πάθος η Ηρώ Σαϊα επιλέγει να τραγουδήσει το γνωστό κομμάτι “Wa Habibi”, ένα παραδοσιακό τραγούδι – θρήνο του Λιβάνου με το οποίο η Μητέρα – Παναγία εκφράζει τον Πόνο της για τα Θεία Πάθη του Γιού της Ιησού Χρηστού.
Το Wa Habibi είναι ένας από τους πιο όμορφους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής που προκαλεί σεβασμό και ανατριχίλα σε όλον τον κόσμο ανεξαρτήτως δογμάτων. Τον έχουν «ψάλλει» η Feirouz, και η ακόμη παλαιότερή της Um Kulthum κι έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί έναν οικουμενικό ύμνο που αγγίζει τους πάντες.
Εκφράζει ένα παράπονο για την αδικία που υπάρχει στους λαούς και στον κόσμο, για την άδικη θυσία τόσων ανθρώπων σε τόσους πολέμους μέσα στους αιώνες, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι ο Θεός Δημιουργός δεν παύει να προσφέρει ελπίδα και αγάπη.
Αυτές τις μέρες, στο πνεύμα της δοκιμασίας και των παθών, η Ηρώ Σαΐα μας τραγουδάει το wa habibi και μας προσφέρει ένα βάλσαμο ψυχής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.