Γιατί ο Μιχάϊλο άφησε το όπλο του
Ο νεαρός τραυματίας πολέμου Μιχάϊλο Ντιματριόβιτς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα ξαναπερπατήσει ή εάν θα ξαναπαίξει το αγαπημένο του 5Χ5
Ο Μιχάϊλο Ντιματριόβιτς είναι ένας στρατιώτης του Ουκρανικού Στρατού. Ένα αμούστακο παιδί που πήρε κάποια στιγμή το όπλο του για να υπερασπισθεί την οικογένειά του και το χωριό του, στη μαρτυρική Μπούτσια. Αλλά μια ρωσική σφαίρα τον κτύπησε στο πόδι. Δεν ανήκει σε κανένα τάγμα, δεν έχει καμία σχέση με νεοναζιστικά, όπως το ονομάζουν οι Ρώσοι, τάγματα. Ο Μιχάϊλο αναγκάστηκε να αφήσει τώρα το όπλο του αφού βρίσκεται τραυματισμένος χωρίς να γνωρίζει ακόμα εάν θα χάσει ή όχι το πόδι του. Το νοσοκομείο, του Κιέβου που τον περιθάλπει είναι το μεγαλύτερο της Ουκρανίας και συνήθως δέχεται τραυματίες από την Μπούτσια, εκεί όπου οι Ρώσοι φεύγοντας έσπερναν πτώματα στους δρόμους, ανοίγοντας ομαδικούς τάφους.
Ο νεαρός τραυματίας πολέμου Μιχάϊλο Ντιματριόβιτς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα ξαναπερπατήσει ή εάν θα ξαναπαίξει το αγαπημένο του 5Χ5. Πρόλαβε όμως και είδε στο νοσοκομείο να μεταφέρουν παιδιά. Μικρά παιδιά ηλικίας ακόμα και οκτώ ετών. Όπως είδε να μεταφέρονται μέσα στα αίματα παιδάκια και η Ιρίνα Βασιλέβνα, υποδιευθύντρια του νοσοκομείου. Άλλα, όπως αφηγήθηκαν στην δημοσιογράφο Έλλη Κασόλη μπόρεσαν να τα σώσουν, άλλα όμως ξεψύχησαν στα χέρια των γιατρών. Δίπλα τους είναι και μια γυναίκα (φωτο) που τραυματίσθηκε και αυτή. Της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά παραμένει στο νοσοκομείο, όχι επειδή χρήζει περίθαλψης, αλλά επειδή δεν έχει που να μείνει. Οι οβίδες ισοπέδωσαν το σπίτι της. Σοκαριστικές εικόνες από το γενικό νοσοκομείο του Κιέβου. Εικόνες που δεν μπορεί ακόμα να τις βάλει ο ανθρώπινος νους.
- Βαμβάκι: Πότε λήγει η προθεσμία για καταχώρηση ποσοτήτων για την ειδική ενίσχυση
- Το πανό αφιέρωμένο στον Λεσόρ και η απάντηση με… Οικονομόπουλο (vid)
- Μαγδεμβούργο: Οι σκοτεινές αναρτήσεις του δράστη που εγείρουν ερωτήματα
- Λεβαδειακός: «Όλη η Ελλάδα είδε τι συνέβη στην ισοφάριση της ΑΕΚ, ο διαιτητής ήθελε να κάνουμε Χριστούγεννα στο… γήπεδο»
- Πλάτων: Η ιδέα του αγαθού (Μέρος ΚΣΤ’)
- Αρκάς: Η μαγική καλημέρα της Δευτέρας