Παρ’ ολίγον τραγωδία: Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από C-130
Παρ' ολίγον τραγωδία στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις, όταν κατά τη διάρκεια πτώσης αλεξιπτωτιστών, ένας εξ αυτών κρεμάστηκε κυριολεκτικά από το αεροσκάφος
Όταν έφτασε σε ύψος 5.000 ποδιών (1,52 χιλιόμετρα) ξεκίνησε η πτώση των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα. Ο πρώτος άνδρας βγήκε από τα πλάγια του C-130.
Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να μείνει κρεμασμένος στο κενό για αρκετά λεπτά, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος – όσο δηλαδή είναι και το μήκος του ιμάντα.
Ο αλεξιπτωτιστής προσπάθησε να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του, τον κράτησε όμως ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που περιέχει το αλεξίπτωτο.
Ευτυχώς οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο αεροσκάφος βρήκαν τον τρόπο και τον τράβηξαν μέσα.
Μάλιστα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να τιμήσει, μέσα στις προσεχείς ημέρες, τους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.