Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η «εκτόξευση» του ΜακΚίσικ (vids)

Η «εκτόξευση» του ΜακΚίσικ (vids)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα και to10.gr παρουσιάζει τον «game changer» του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εξαιρετική και δουλεμένη ομάδα που έχει όλα τα φόντα να επιστρέψει σε Final Four μετά από πέντε χρόνια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με ξεκάθαρους ρόλους, αλλά και διαφορετικούς πρωταγωνιστές μέσα στη σεζόν, ενώ έχει ένα από τα πιο γεμάτα ερυθρόλευκα ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας.

Οι επιλογές των παικτών είναι συγκεκριμένες και τις έχει κάνει ο ίδιος, με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι εκείνο του Σακίλ ΜακΚίσικ, τον οποίο επέλεξε ο Έλληνας τεχνικός ένα μήνα αφού ανέλαβε το 2020.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ένας παίκτης που φέρει τη σφραγίδα του Μπαρτζώκα, ενώ η εξέλιξη του στο λιμάνι, δικαιώνει απόλυτα τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος αποφάσισε μαζί με τη διοίκηση να του ανανεώσει πρόωρα πέρσι το συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια.

Ο ΜακΚίσικ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στο ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό, όμως είχε και το κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι του, αφού πρόκειται δεδομένα για τον πιο αθλητικό παίκτη στο ρόστερ και έναν από τους αθλητικότερους στην Ευρώπη.

Τη φετινή σεζόν ο Αμερικανός φόργουορντ έρχεται από τον πάγκο, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν είναι ενεργότατο μέλος του ροτέισον της ομάδας. Συνολικά σε 31 παιχνίδια στη Euroleague δεν έχει ξεκινήσει σε κανένα βασικός, όμως έχει κατά μέσο όρο 16:40 λεπτά ανά ματς και δίνει περίπου 6,7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,9 κλεψίματα αι 7,3 στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι αριθμοί όμως δεν λένε την αλήθεια για την προσφορά του στο παρκέ, μιας και είναι φοβερός αμυντικός, ασταμάτητος στο ανοιχτό γήπεδο και εξαιρετικός στο ένας με έναν. Τα προηγούμενα χρόνια υστερούσε στο μακρινό σουτ, όμως φέτος έχει βελτιωθεί αρκετά και έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στη… φαρέτρα του Μπαρτζώκα.

Όχι ότι δεν ήταν και πριν, όμως πλέον δεν είναι προβλέψιμος και μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Και να δημιουργήσει και να σκοράρει και να σουτάρει, αλλά και να μαρκάρει ακόμη και τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων. Μετά από 31 ματς, ο ΜακΚίσικ σουτάρει με 34,4% στο τρίποντο με 22/64 σουτ. Έχει 0,7/2,06 σουτ, αριθμοί σαφώς χαμηλότεροι από τη περασμένη χρονιά. Όμως δείχνουν ότι σουτάρει λιγότερο και σκοράρει περισσότερο. Κάτι που τον κάνει πολύ οικονομικό και ακόμη πιο σημαντικό…

Τον τελευταίο ένα μήνα και κάτι περίπου έχει καταφέρει να αλλάξει όλη την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Είναι ο απόλυτος «game changer» του Μπαρτζώκα, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς. Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν έχει βγει μπροστά και έχει πάρει πολλές φορές από το χέρι τους Πειραιώτες.

Παράλληλα, από τις 17/3 και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (101-73), ο 32χρονος έχει εκτοξεύσει και τους αριθμούς του. Στα πέντε ματς μέχρι και τη νίκη επί της Μονακό (20/4) μετράει 7/15 τρίποντα (46,6%).

Συνολικά έχει σκοράρει σε αυτό το διάστημα 20 πόντους με την Μπαρτσελόνα, 10 με τον Παναθηναϊκό στη Euroleague, 15 με τη Μονακό στο πρώτο ματς, αλλά και 18 πόντους στο ΟΑΚΑ με το τριφύλλι για την Basket League. Παράλληλα το game high του τον τελευταίο μήνα ήταν 21 πόντοι στο ματς με τον Προμηθέα.

Πλέον συγκριτικά με πέρσι και πρόπερσι, ο αντίπαλος δεν του δίνει καθόλου χώρο στο σουτ από μακρινή απόσταση, μιας και τα ποσοστά του έχουν βελτιωθεί ραγδαία. Από τις 28/3 και έπειτα και σε έξι αναμετρήσεις, ο Αμερικανός έχει φτάσει στο 50% με 13/26 σουτ τριών πόντων. Λογικό, λοιπόν οι αντίπαλοι προπονητές να ζητούν να μην σουτάρει αμαρκάριστος.

Και λογικό ο ίδιος να έχει αυτοπεποίθηση στα ύψη με όσα έχει πετύχει από τον Μάρτιο και μετά, αλλά και ο Μπαρτζώκας να τον χρησιμοποιεί πολλές φορές στα τελευταία ματς περισσότερη ώρα από τους Παπανικολάου και Ντόρσεϊ.

Sports in

«Συμφώνησε με τη Γιουνάιτεντ για Πελίστρι ο Παναθηναϊκός» (pic)

Τελειωμένη παρουσιάζεται στην Αγγλία η μεταγραφή του Φακούντο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024