Πάτρα: Τα αποκαλυπτικά τηλεφωνήματα της Πισπιρίγκου
Τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την 33χρονη κατηγορούμενη – Οι νέοι στόχοι της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές - Για πρώτη φορά επιστήμονες υπολογίζουν τους θανάτους
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε γιατρό της Πάτρας, με τον οποίο συζητούσε σχεδόν τυπικά και αδιάφορα για τον χαμό και της τρίτης κόρης της, πραγματοποιούσε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που η εννιάχρονη Τζωρτζίνα πέθαινε – το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 – από την υπερβολική δόση κεταμίνης στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».
Σύμφωνα με τη σχετική αποτύπωση από συσκευή κινητού που παρουσιάστηκε στους ερευνητές της υπόθεσης και αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», ακριβώς την ώρα (μετά τις 2.30 το μεσημέρι) που γίνονταν αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν την Τζωρτζίνα ύστερα από την ανακοπή καρδιάς και την καθυστερημένη ενημέρωση των γιατρών, η μητέρα της τηλεφωνούσε σχεδόν ατάραχη στον γιατρό από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ο οποίος ήταν αυτός που γνώριζε το ιατρικό ιστορικό του κοριτσιού και είχε προσπαθήσει να το «θωρακίσει», απλώς για να του μεταφέρει τα «άσχημα μαντάτα» και ότι τελικά η πολύμηνη προσπάθειά του δεν είχε αίσιο τέλος. Χωρίς ουσιαστική αιτιολογία για αυτή την ενημέρωση, χωρίς να ζητεί ιατρικές συμβουλές ή μια άλλη γνώμη και χωρίς έκφραση θλίψης.
Νέα επιβαρυντικά δεδομένα
Μάλιστα στον ίδιο γιατρό, λίγες ώρες αργότερα, επισήμανε με τον ίδιο ουδέτερο τρόπο και χωρίς οποιαδήποτε συγκινησιακή φόρτιση ότι είναι απροσδιόριστα τα αίτια του θανάτου της κόρης της, σαν να μιλούσε για κάποιο άγνωστο κορίτσι. Αναφέροντάς του ότι απάντηση θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία τελικά αποκάλυψε τη χορήγηση της δηλητηριώδους ουσίας που σκότωσε το άτυχο παιδάκι. Επιπλέον φέρεται να υπέβαλε ερώτηση για την τύχη των καταπραϋντικών χαπιών που έπαιρνε η Τζωρτζίνα λόγω της εγκεφαλοπάθειάς της και αν μπορεί να τα λάβει άλλο άτομο!
Τα συγκεκριμένα στοιχεία και οι μαρτυρίες για όσα συνέβησαν στην τελευταία πράξη του δράματος είναι ορισμένα από τα νέα επιβαρυντικά δεδομένα για τις επιλογές της 33χρονης ήδη κατηγορούμενης μητέρας και ενώ σχεδόν κάθε ημέρα ανακύπτουν και νέα στοιχεία για τις ύποπτες ενέργειές της σε κρίσιμες χρονικές στιγμές.
Φύλλο και φτερό το κινητό
Ενα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού της τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή της την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε μεθοδικές έρευνες που έγιναν στο επονομαζόμενο «υπολογιστικό νέφος» (cloud), όπου βρέθηκαν αναζητήσεις της για τις συνέπειες από «έλλειψη οξυγόνου», για «αναισθητικά φάρμακα» και τις «αναισθησίες παιδιών».
Και αυτό παρότι για την εξέλιξη της υγείας της κόρης της και τα φάρμακα που της δίνονταν είχε διαρκή αναλυτική ενημέρωση για πολλούς μήνες από τους θεράποντες ιατρούς της σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας.
Η διαφήμιση της «κεταμίνης»
Ομως εκείνο στο οποίο εστιάζουν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί είναι ότι τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του κοριτσιού είχε σταλεί διαφήμιση για τη φονική αναισθητική ουσία «κεταμίνη» από το Google. Χωρίς όμως να εντοπίζεται η επί τούτου διαδικτυακή αναζήτηση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου για αυτή την ουσία που οδήγησε το Google να της στείλει σχετικό διαφημιστικό υλικό μόνο για αυτή και για καμία άλλη παρεμφερή ουσία. Με δικαστικούς λειτουργούς να αναφέρουν ότι υπάρχουν σαφή δείγματα ότι η 33χρονη κατηγορούμενη διέγραψε τις σχετικές αναζητήσεις, όπως και σχεδόν όλες που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες μπορεί να παρείχαν πληροφορίες για το τι μπορεί να συνέβη τον Απρίλιο του 2019 και την άνοιξη του 2021, οπότε απεβίωσαν η τριάμισι χρονών Μαλένα και η επτά μηνών Ιριδα και υπέστη την πρώτη ανεξήγητη ανακοπή η μέχρι τότε υγιέστατη Τζωρτζίνα.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε αναζητήσεις, μηνύματα και υλικό αρχείου που εντοπίζονται στο cloud ή και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους (στικάκια, ψηφιακούς δίσκους) χρησιμοποιούνται ειδικοί αλγόριθμοι και συστήματα «τεχνητής νοημοσύνης» ώστε να ανασύρονται οι κατάλληλες πληροφορίες. Και ότι πιθανόν θα βρεθεί τρόπος, παρά την απροθυμία της 33χρονης να δώσει σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, να αντληθούν διαγραμμένα αρχεία ακόμη και προ αρκετού μεγάλου χρονικού διαστήματος.
Ταυτοποίηση φωνής
Ακόμη στοιχεία που δυσχεραίνουν τη θέση της 33χρονης είναι τα «ανώνυμα» τηλεφωνήματα σε τηλεοπτική εκπομπή στις 15 και 25 Μαρτίου 2022, δηλαδή προ της διαλεύκανσης του θανάτου της Τζωρτζίνας και της σύλληψης στις 30 Μαρτίου της κατηγορουμένης. Σε αυτά τα τηλεφωνήματα ακούγεται μια άγνωστη γυναίκα να μιλά για δολοφονία των τριών κοριτσιών και για ευθύνες του συζύγου της 33χρονης Μάνου Δασκαλάκη. Με την πλευρά της οικογένειας Δασκαλάκη να αναγνωρίζει σε αυτές τις κλήσεις τη φωνή της ίδιας της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπου ουσιαστικά «ομολογεί» ότι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών της δεν ήταν τυχαίοι και ότι έπεσαν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Με μοναδικό μέλημά της την «εκδίκηση» για τον σύζυγό της για την απομάκρυνσή του από το σπίτι τους στην Πάτρα. Κάτι που πιθανολογείται ότι ίσως είναι και το κύριο κίνητρό της να σκοτώσει την Τζωρτζίνα ή και τα υπόλοιπα παιδιά της, αν τελικά αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
Θεωρείται πιθανόν πως για την επαλήθευση ή μη ότι η φωνή της γυναίκας που προχώρησε στην «καταγγελία» για τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν η σύζυγός του θα υπάρξει εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο ελέγχου ήχου και φωνής της ΕΛ.ΑΣ., που κάθε χρόνο προχωρεί σε περίπου είκοσι τέτοιου είδους συγκριτικές έρευνες σε μαγνητοφωνημένες κυρίως συνομιλίες. Μάλιστα, ίσως ζητηθεί δείγμα φωνής – με αναφορά των ίδιων προτάσεων – από την 33χρονη ή και συγγενικά της πρόσωπα.
Στην υγεία της 9χρονης εστιάζουν οι δικαστικές αρχές
Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών είναι το σύνολο των προβλημάτων υγείας που είχε η Τζωρτζίνα από τότε που υπέστη την εξίσου δυσεξήγητη καρδιακή ανακοπή στην Πάτρα, όπου εκφράζονται οι υποψίες ότι επίσης χρησιμοποιήθηκε άγνωστη δηλητηριώδης ουσία. Αρχικά δόθηκαν σχετικές επιβαρυντικές καταθέσεις από 12 γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, όμως καθοριστικές θεωρούνται και νεότερες καταθέσεις γιατρών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, σύμφωνα με τις οποίες η Τζωρτζίνα παρουσίαζε δυσεξήγητες διαρκείς βραδυκαρδίες (χωρίς να έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην καρδιά) που ενεργοποιούσαν τον βηματοδότη που της είχε τοποθετηθεί και τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ ήταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Χωρίς, όμως, η μητέρα της να αναφέρει οτιδήποτε σχετικό…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις