Βρετανία: Έδεσαν τρανς γυναίκα σε καρέκλα και της έκαναν ηλεκτροσόκ «για να τη θεραπεύσουν»
Η Κάρολιν Μέρσερ θυμάται την βαρβαρότητα που έζησε και διαμαρτύρεται για μία αδιανόητη διάκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Κάρολιν Μέρσερ, 74 ετών σήμερα, μίλησε στο Metro για την εμπειρία της όταν δέθηκε σε μια καρέκλα και της έκαναν ηλεκτροσόκ για να τη «θεραπεύσουν» σε ηλικία 17 ετών. «Πήγα σε ένα νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με οδήγησαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και με έδεσαν σε μια ξύλινη καρέκλα. Τα ηλεκτρόδια ήταν εμποτισμένα σε αλατόνερο και κολλημένα στο χέρι μου», θυμάται η Mercer, από το Lancashire.
«Εικόνες γυναικών φωτίζονταν στον τοίχο μπροστά μου. Στη συνέχεια, πάτησαν απροσδόκητα τον διακόπτη. Ο πόνος διαπέρασε το σώμα μου, το χέρι μου εκτοξεύτηκε στον αέρα. Αυτό επαναλήφθηκε. Προσπάθησαν να με κάνουν να συσχετίσω τον πόνο με το πώς έβλεπα τον εαυτό μου να είναι και ποια ήθελα να είμαι».
«Τα χέρια του Τζόνσον θα βαφτούν με αίμα»
Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την απαγόρευση των θεραπειών μετατροπής των τρανς, η Mercer σχολιάζει πως τα χέρια του Μπόρις Τζόνσον θα βαφτούν με «αίμα.»
Η συνταξιούχα διευθύντρια σχολείου σχολιάζει: «Αφού λέει ο Τζόνσον ότι είναι εντελώς απεχθές για τους ομοφυλόφιλους, τότε γιατί είναι αποδεκτό για τα τρανς άτομα; Είναι βάρβαρο. Ίσως θέλουν να το περάσουν οι ίδιοι και να δουν πώς είναι.»
«Πέρα απ’ το ότι είναι βάρβαρη, η πρακτική της μετατροπής ευθύνεται για ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους. Αν δεν απαγορευτεί, θα «χυθεί αίμα στα χέρια τους» – ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό. Αν υπήρχε βούληση, η συντηρητική κυβέρνηση θα μπορούσε να επεξεργαστεί εύκολα τα περίπλοκα σημεία. Δεν θέλουν να το κάνουν».
Μετά από έξι ωριαίες συνεδρίες θεραπείας μεταστροφής και χρόνια πάλης με την κατάθλιψη, η δασκάλα μίλησε ανοικτά στην οικογένειά της και άρχισε να παίρνει ορμόνες στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πλέον ζει αυθεντικά τη ζωή της.
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος έχει υποστηρίξει την απαγόρευση της θεραπείας μετατροπής των τρανς, παρά τον αποκλεισμό της κοινότητας από την επικείμενη νομοθεσία, από τον Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov.
Η απαγόρευση της «θεραπείας»
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από το YouGov για λογαριασμό των Times διαπίστωσε ότι το 58% των ψηφοφόρων των Τόρις υποστηρίζει την απαγόρευση της λεγόμενης θεραπείας μετατροπής που «επιδιώκει να αλλάξει την ταυτότητα φύλου κάποιου, σε σύγκριση με μόλις το 19% των ψηφοφόρων των Τόρις που δεν το υποστηρίζουν.
Οι Times σημειώνουν ότι οι ψηφοφόροι των Τόρις δεν βλέπουν μεγάλη διαφορά μεταξύ της απαγόρευσης της θεραπείας μετατροπής των τρανς και της απαγόρευσης της θεραπείας μετατροπής των ομοφυλόφιλών και των bisexual, με το 63% των ψηφοφόρων των Τόρις να συμφωνούν ότι πρέπει να σταματήσει η θεραπεία που επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου.
Η δημοσκόπηση ακολουθεί ένα ψήφισμα που συγκέντρωσε πάνω από 100.000 υπογραφές υπέρ της απαγόρευσης της θεραπείας μετατροπής μετά τις αλλαγές που έγιναν στην προτεινόμενη νομοθεσία.
«Είναι ντροπιαστικό το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να αποκλείσει σκόπιμα τα τρανς άτομα από την απαγόρευση, σε αντίθεση με την προσέγγιση που ακολουθούν πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι τα τρανς άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να βιώσουν τις επιβλαβείς και εξευτελιστικές πρακτικές», αναφέρεται στην καμπάνια.
«Τα στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης δείχνουν ότι τα τρανς άτομα έχουν διπλάσια ποσοστά κινδύνου να βιώσουν τις επιβλαβείς & εξευτελιστικές πρακτικές της θεραπείας μετατροπής. Η απαγόρευση πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι μορφές της θεραπείας μετατροπής απαγορεύονται».
- Κίνα: Οι ΗΠΑ «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας στην Ταϊβάν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια
- Καιρός: Στα λευκά ορεινά της χώρας – Το καμπανάκι της ΕΜΥ για την κακοκαιρία
- Θρίαμβος της Μπόρνμουθ στο «Ολντ Τράφορντ» (3-0) – Γκέλα για την Τσέλσι (0-0)
- Βραζιλία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε συντριβή μικρού αεροπλάνου
- Artemas και Διαμαντής: Ο Κύπριος viral τραγουδιστής που ακούει ο Ομπάμα και όλο το TikTok, έχει ορμή
- Γάζα: Οικογένειες ψάχνουν καθημερινά στα σκουπίδια για να φάνε, λέει η UNRWA