Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που εμφανίζονται σε παιδιά τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως.
Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ κατά πλειοψηφία τα περιστατικά δεν είναι σοβαρά και λύνονται με φαρμακευτική αγωγή.
Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, μιλώντας στο ACTION24, διευκρίνισε ότι δεν συνδέονται τα περιστατικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.
Οι μελέτες όμως για το πώς έχει προκύψει η εμφάνιση του είναι σε εξέλιξη. Αυτό που έως τώρα προκύπτει είναι ότι η νόσος έχει μέσα της αδενοϊό που ενδεχομένως να συνδέεται και με τον κοροναϊό.
Οι ηλικίες που προσβάλλονται περισσότερο είναι από 3-5 ετών. Έως τώρα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε ενήλικα.
Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι για την ώρα ο τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ισχύουν και για τον COVID, όπως η συχνή πλύση των χεριών και προσοχή στις επιφάνειες.
Τέλος, οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα συμπτώματα που είναι γαστρεντερίτιδα, ανορεξία, καταβολή, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.