Ρεύμα: Οι συσκευές που ακόμα και κλειστές φουσκώνουν τον λογαριασμό
Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα
Για να ξεκινήσουμε να κάνουμε οικονομία στο σπίτι μας πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιες συσκευές καταναλώνουν την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και μετά να προχωρήσουμε σε τρόπους διαχείρισής τους.
Νέο ρεπορτάζ του BBC αποκαλύπτει πως τα νοικοκυριά μπορούν να δουν χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος, εάν βγάζουν από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούν τις συσκευές – «βρικόλακες» που βρίσκονται στο σπίτι τους.
Οι συσκευές που… καίνε
Ο όρος «βρικόλακες» χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συσκευές που «ρουφούν» ενέργεια ακόμα και όταν δε λειτουργούν, τη στιγμή που είναι συνδεδεμένες στην πρίζα.
Τέτοιες συσκευές είναι:
- Η τηλεόραση
- Το λάπτοπ
- Οι κονσόλες παιχνιδιών
- Ο φούρνος μικροκυμάτων
- Ο φορτιστής του κινητού
- Ο εκτυπωτής
- Τα ηχεία
Σύμφωνα με το BBC, οι Βρετανοί καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 175 περίπου ευρώ το χρόνο εάν βγάλουν τις παραπάνω συσκευές από την πρίζα, λαμβάνοντας υπόψη τη μέση τιμή του ρεύματος, η οποία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται περίπου στα 0,27 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι τιμές τείνουν να είναι ελαφρώς υψηλότερες, το κέρδος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
«Όσο οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα, τραβούν αργά ηλεκτρισμό, ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένες. Τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν στο σύνολο 4,28 εκατ. ευρώ απλά για να έχουν το προνόμιο να παραμένουν οι συσκευές τους σε αναμονή. Αυτό ισούται με 175 ευρώ για το μέσο νοικοκυριό- ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες κατανάλωσης ρέυματος», αναφέρεται στο άρθρο.
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)





















![Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/emy-nguyen-nraoaugXsiw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442