Πάτρα: Η Τζωρτζίνα μπορεί και να ζούσε αν οι Αρχές είχαν ακολουθήσει το πρωτόκολλο στο θάνατο της Ίριδας
«Εάν είχε πάει κάποιος αστυνομικός όταν πέθανε η Ίριδα θα έβλεπε εάν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας»
- Δολοφονία σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα - Συνελήφθη ύποπτος
- Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό για βιασμούς - Ένοχοι οι 51 κατηγορούμενοι
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Εγκληματικά αποδεικνύονται τα λάθη των αρμόδιων αρχών στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.
Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία εάν ΕΚΑΒ, Αστυνομία και ιατροδικαστές λειτουργούσαν βάση πρωτοκόλλου στον θάνατο της Ίριδας, του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, που βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, τότε η Τζωρτζίνα το 9χρονο παιδί που πέθανε τελευταίο, ίσως και να είχε ζήσει, αν και εφόσον βέβαια επιβεβαιωθεί η κατηγορία ότι την δολοφόνησε η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για αυτόν τον λόγο στον Κορυδαλλό.
«Εάν πήγαινε αστυνομικός…»
Τα παραπάνω προκύπτουν από τα όσα είπε σήμερα Παρασκευή στο MEGA, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
«Το Ανθρωποκτονιών έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, έχουν μπει ιατροδικαστικά στοιχεία στην δικογραφία για τα δύο παιδιά και συγκεκριμένα για την Ίριδα. Τη μέρα που έφυγε το παιδάκι η Ίριδα ξαφνικά, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, γιατί εάν είχε πάει κάποιος αστυνομικός θα έβλεπε εάν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Από ότι λένε αστυνομικές πηγές, δεν πήγε αστυνομικός εκείνη τη στιγμή που ήταν το παιδί και το ΕΚΑΒ του έκανε ανάνηψη, αλλά πήγε την επόμενη μέρα. Εάν πήγαινε αστυνομικός και έβλεπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα καλούσε επί τόπου τον ιατροδικαστή», συμπλήρωσε.
Από αυτό προκύπτει το εξής συγκλονιστικό. Αν και εφόσον πήγαινε αστυνομικός και έβλεπε, όπως λέει ο κ. Μαυροειδάκος κάτι περίεργο θα ειδοποιούσε άμεσα τον ιατροδικαστή. Ο τελευταίος με την σειρά του θα εξέταζε το παιδί και ίσως να προκύπτανε διαφορετικά συμπεράσματα.
Εάν, λοιπόν είχαν γίνει όλα όπως προβλέπει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε η μικρή Τζωρτζίνα μπορεί να ζούσε ακόμη.
Για το ιστορικό αναζητήσεων
«Υπάρχουν καταθέσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους. Παίρνουν εδώ και καιρό καταθέσεις οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες. Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά από το Ανθρωποκτονιών και οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου θα καταπέσουν στο δικαστήριο. Η ελληνική Αστυνομία έχει βγάλει ανακοίνωση μία φορά, μόνο τη μέρα της σύλληψής της. Οι καταθέσεις συνεχίζονται και περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα άλλα δύο παιδιά», ανέφερε επίσης ο κ. Μαυροειδάκος.
Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Παγώνη η οποία μίλησε συγκεκριμένα για την κεταμίνη. «Σε κάθε κρεβάτι υπάρχει ένα χαρτί που γράφουν οι γιατροί στοιχεία. Ίσως υπάρχουν κάποιοι γιατροί που γράφουν παραπάνω πράγματα και έχουν καταγράψει την κεταμίνη. Αποδεικνύεται ότι η μητέρα που ήταν στο νοσοκομείο ήξερε για την κεταμίνη. Αυτή η δοσολογία είναι που χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα και ήταν για την τραχειοστομία και γράφεται με ώρα και ημερομηνία. Τα χαρτιά αυτά είναι εμφανή», είπε η κ. Παγώνη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις