Σε ρυθμούς Μονακό κινείται όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού. Μετά το break στο break, οι Ερυθρόλευκοι πήραν και πάλι το προβάδισμα και το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά και πλέον βρίσκονται μπροστά με 2-1, έχοντας τη μοναδική ευκαιρία απόψε (22:00) να «κλειδώσουν» την πρόκρισή τους στο Final-4 του Βελιγραδίου.
Για να γίνει αυτό και να «γλιτώσει» ένα 5ο παιχνίδι στη σειρά, ο Ολυμπιακός πρέπει να ακολουθήσει και μερικούς «κανόνες».
Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πιο «σκληρός» στην άμυνά του, αλλά και στο αμυντικό ριμπάουντ, ώστε να μην επιτρέψει στη Μονακό να κερδίσει έξτρα κατοχές, όπως έγινε στο τελευταίο παιχνίδι.
Τα λάθη επίσης, πρέπει να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό, καθώς, παρότι στο Game 3 δε στοίχισαν, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς.
Στο τρίποντο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει να είναι πιο εύστοχη, ενώ αμυντικά πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν ο Μάικ Τζέιμς και ο Μπέικον.
Και όλα αυτά έχοντας κατά νου και την ενέργεια που πρέπει να «ανακυκλώσει» ο Ολυμπιακός, καθώς εκτός από τους «βασικούς» πρωταγωνιστές πρέπει να δώσουν την απαραίτητη βοήθεια και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο.
Φυσικά, ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει κοντά στους 80 πόντους, καθώς η Μονακό δεν έχει να χάσει κάτι και θα πάει σε ένα all in, ώστε να στείλει τη σειρά στο 5ο Game.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.