Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
To VW Group σχεδιάζει να «εισβάλλει» στην Formula 1

To VW Group σχεδιάζει να «εισβάλλει» στην Formula 1

Ο επικεφαλής του ομίλου επιβεβαίωσε την είσοδό του Group στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μάλιστα εις διπλούν

Μετά από χρόνια φημολογίας, ο όμιλος VW επιβεβαίωσε δια στόματος του επικεφαλής της, Herbert Diess την μελλοντική εμπλοκή του στην Formula 1.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, όχημα κατάκτησης του ομίλου για την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα αποτελέσει αρχικά η Porsche και στη συνέχεια η Audi.

Για την ακρίβεια η Porsche θα αναζητήσει συνεργασία με την Red Bull ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για την Audi που βρίσκεται επίσης σε άγρα συνεργάτη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Herbert Diess σε εκδήλωση στο Wolfsburg «πλέον έχουμε ξεμείνει από επιχειρήματα εναντίον της εισόδου μας στην F1. H συμμετοχή μας θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη οφέλη από το να παραμείνουμε εκτός».

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες, οι πληροφορίες συνδέουν την είσοδο της Porsche ως προμηθευτή κινητήρων στην Red Bull και στην μετονομασία της τελευταίας ως Red Bull Porsche.

Στην περίπτωση της Audi τα πράγματα είναι πιο συγκεχυμένα. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε έντονη φημολογία για σύμπραξη με την McLaren ωστόσο αμφότερες οι εταιρείες είχαν απορρίψει τα αντίστοιχα σενάρια. Όπως και να έχει η Audi όπως και η Porsche έχουν μακρά πείρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε διάφορες μορφές του ενώ, ανάμεσα στις «δευτερεύουσες» ομάδες της F1, ελάχιστες θα μπορούσαν να αντισταθούν στην στήριξη του ομίλου VW.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024