Έλον Μάσκ: Θέλει να βγάλει το Twitter από το Χρηματιστήριο – Πότε θα το ξαναβάλει και με ποιους όρους
Τι συζήτησε με επενδυτές ο Έλον Μασκ.
- Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι γεγονός! - Ποιες πόλεις θα συνδέει και πόσες ώρες θα διαρκεί;
- Αδιανόητο περιστατικό στην Κυψέλη: 47χρονος μαχαίρωσε σκύλο - Εξετάζεται εμπλοκή του σε περιπτώσεις θανάτωσης ζώων
- Μπορεί η Ρωσία να βυθίσει την Ευρώπη στο σκοτάδι; Η Βρετανία ετοιμάζεται για κυβερνοπόλεμο
- «Cancel» τώρα: Τα trends στο TikTok που αφήνουμε στην άκρη
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις κινήσεις του Έλον Μασκ μετά την υποβολή της πρότασης για την εξαγορά του Twitter έχει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με αποκλειστικές της πληροφορίες, ο Μασκ συναντήθηκε αυτές τις μέρες με επενδυτές και με στελέχη εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με στόχο να τους πείσει να συμμετάσχουν στην εξαγορά της πλατφόρμας. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και ο Μασκ συμπεριφέρεται ήδη ως ιδιοκτήτης της πλατφόρμας.
Τι θα κάνει με το Χρηματιστήριο
Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι αμέσως μόλις αποκτήσει την πλατφόρμα θα τη βγάλει από το Χρηματιστήριο.
Με βάση όσα αναφέρει η WSJ, ο Μασκ δήλωσε στους υποψήφιους επενδυτές ότι θα βγάλει από το Χρηματιστήριο την πλατφόρμα αλλά με αποκλειστικό στόχο να την εξυγιάνει και να την αναδιαμορφώσει με τρόπο ώστε σε τρία χρόνια να την επαναφέρει στη Wall Street ως μια ελκυστική στο επενδυτικό κοινό εταιρεία.
Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, η μετοχή της εταιρείας θα ανέβει αμέσως ψηλά στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μασκ δεν ανέφερε στους επενδυτές με τους οποίους συναντήθηκε λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιοργάνωσης της εταιρείας.
Δεν είναι ο πρώτος που το κάνει
Η συνήθης πρακτική των εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων όταν αποκτούν μια επιχείρηση και αποφασίζουν να την αναδιοργανώσουν είναι να την αποσύρουν από το Χρηματιστήριο για τουλάχιστον πέντε έτη πριν την βάλουν ξανά σε αυτό.
Ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι η υπόσχεση του πώς θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση σε τρία χρόνια είναι ένα καλό δέλεαρ για τους επενδυτές. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την στιγμή που το Twitter μπήκε στο Χρηματιστήριο το 2013 έχει παρουσιάσει ετήσια κερδοφορία μόνο το 2018 και το 2019 ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι κερδοφορίας που είχαν τεθεί από την εταιρεία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις