Γεμάτο εκπλήξεις θα είναι το αποψινό (4/5) επεισόδιο του MasterChef.
Το «μενού» έχει την Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας, η οποία θα διεξαχθεί στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, που κέρδισε στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, είναι εκείνος που καλείται να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα.
Θα καταφέρει, ωστόσο, να παραμείνει σε θέση ισχύος; Πώς θα επηρεάσουν οι επιλογές του τη διαμόρφωση των δυο ομάδων;
Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζητούν από τις δυο ομάδες πέντε πιάτα με πρωταγωνιστές διαφορετικά βότανα και μυρωδικά.
Αυτή τη φορά, όμως, η Ομαδική Δοκιμασία θα αποτελείται και από πέντε μαγειρικές μονομαχίες, αφού σε κάθε κατηγορία ένα πιάτο θα κερδίζει τον πόντο.
Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα είναι και εκείνη που θα κερδίσει.
Καλεσμένος για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, ο καταξιωμένος chef Κλεομένης Ζουρνατζής.
Οι Κόκκινοι ή οι Μπλε θα καταφέρουν να συντονιστούν και να κατανοήσουν το ζητούμενο της δοκιμασίας καλύτερα, ώστε να οδηγηθούν στη νίκη;
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.