Οκλαχόμα: Απαγορεύουν τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης- Από τους πιο περιοριστικούς νόμους
Εναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για τις αμβλώσεις, με άμεση ισχύ, υπέγραψε ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Οκλαχόμα Κέβιν Στιτ.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης στην πολιτεία Οκλαχόμα (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter), στον αμερικανικό Νότο, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε χθες Τρίτη νόμο που απαγορεύει την άμβλωση έπειτα από την έκτη εβδομάδα της κύησης, έναν από τους πιο περιοριστικούς απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ, την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλέον οι συντηρητικοί διαθέτουν απόλυτη πλειοψηφία, ετοιμάζεται να καταργήσει το δικαίωμα αυτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Με άμεση ισχύ
«Εκπροσωπώ το σύνολο των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της Οκλαχόμας που θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να προστατεύονται τα αγέννητα παιδιά», ανέφερε μέσω Twitter ο Κέβιν Στιτ, ανακοινώνοντας πως υπέγραψε τον νόμο, ο οποίος εγκρίθηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη.
I am proud to sign SB 1503, the Oklahoma Heartbeat Act into law.
I want Oklahoma to be the most pro-life state in the country because I represent all four million Oklahomans who overwhelmingly want to protect the unborn. pic.twitter.com/XQr7khRLRa
— Governor Kevin Stitt (@GovStitt) May 3, 2022
Η ισχύς του νομοθετήματος είναι άμεση. Κατά μεγάλο μέρος του, είναι βασισμένο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ το 2021 στο γειτονικό Τέξας.
Το βράδυ της Δευτέρας, η διαρροή στον Τύπο προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποκάλυψε πως το κορυφαίο όργανο της αμερικανικής Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να δώσει εκ νέου στις πολιτείες την εξουσία να εγκρίνουν, ή όχι, τις επεμβάσεις αυτής της φύσης, σχεδόν 50 χρόνια αφού νομιμοποιήθηκαν σε ομοσπονδιακή κλίμακα.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις