Πάρτι… Champions League για τη Λειψία! Οι «Ταύροι» διέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες (4-0) την Άουγκσμπουργκ και βρίσκονται μια ανάσα από το σεντόνι.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε του γερμανικού πρωταθλήματος, η Λειψία σκαρφάλωσε στην 4η θέση με 57 πόντους, αφήνοντας πίσω της την Φράιμπουργκ (55 π.). Στην έδρα της Αρμίνια αγωνίζονται στην τελευταία στροφή οι «ταύροι», ενώ η Φράιμπουργκ έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στο 6ο λεπτό ο Μουκιελέ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σίλβα πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Γκίκιεβιτς έσωσε και στο 40’ οι κόντρες ευνόησαν τον Αντρέ Σίλβα κι εκείνος με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λειψία πάτησε γκάζι και έκανε ότι ήθελε τους φιλοξενούμενους. Στο 48’ ο Μουκιελέ έκανε πανέμορφη ενέργεια και γύρισμα από δεξιά και ο Ενκουνκού από κοντά πλάσαρε για το 2-0. Μάλιστα στο 57’ σε φάση καρμπόν, ο Μουκιελέ έβγαλε την ασίστ και ο Ενκουνκού έγραψε το 3-0. Το πάρτι για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε στο 65΄ με εύστοχο πέναλτι του Φόρζμπεργκ.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι (87’ Τσάουνερ), Ορμπάν, Χάλστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Χένρικς, Μουκιελέ, Φόρζμπεργκ (71’ Σομποσλάι), Καμπλ, Λάιμερ (75’ Άνταμς), Ενκουνκού (78’ Όλμο), Αντρέ Σίλβα (71’ Πόουλσεν)

ΑΟΥΓΚΜΠΟΥΡΓΚ: Γκίκιεβιτς, Γκουβελέουβ, Πέντερσεν (80’ Ζέκιρι), Ουντουοκάι, Όξφορντ, Γρουέθο (46’ Μάιερ), Καλιγκιούρι (80’ Γκάμνι), Ντορς, Γκρέγκοριτς, Νιντερλέχνερ, Γκίντερ