Πέρασε από το Alberto Picco και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο η Αταλάντα. Η ομάδα του Γκασπερίνι επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1 της Σπέτσια. Οι «Μπεργκαμάσκι» βρίσκονται στην 7η θέση με 59 πόντους και… κυνηγούν τη Λάτσιο και τη Ρόμα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 16ο λεπτό. Ο Μαλινόφσκι βρήκε πολύ ωραία τον Μουριέλ και ο τελευταίος με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1 της Αταλάντα.

Στο 30΄, οι γηπεδούχοι απάντησαν, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντάνιελ Βέρντε να βρίσκει δίχτυα. Τρομερό σόλο από τον άσο της Σπέτσια, που νίκησε από κοντά τον Μούσο για το 1-1.

Στο 74΄, η Αταλάντα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Από εκτέλεση φάουλ, ο Τζιμσιτί πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-2. Λίγο πριν το φινάλε και συγκεκριμένα στο 88′ ο Πάσαλιτς «σφράγισε» το τρίποντο για την ομάδα του Γκασπερίνι, σκοράροντας με υπέροχο πλασέ, για το τελικό 1-3.

ΣΠΕΤΣΙΑ: Προβεντέλ, Αμιάν, Χριστόφ (46′ Ρέκα), Έρλιτς, Νικολάου, Κιβιόρ, Ματζόρε (78′ Αντίστε), Μπαστόνι (56′ Μανάι), Βέρντε, Γκιασί, Αγκουντέλο (68′ Κοβαλένκο)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρουντ, Ντζιμσίτι, Παλομίνο (46′ Ντεμιράλ), Μάελε (87′ Πεσίνα), Φρόιλερ (59′ Χάτεμπουρ), Κουπμάινερς, Ζαπακόστα, Μαλινόφσκι (59′ Μπογκά), Πάσαλιτς, Μουριέλ