Η πρωτόγνωρη δημοτικότητα της ηλεκτρικής σειράς EQ σε συνδυασμό με τις συνήθεις αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα δημιουργεί αρκετές πιέσεις στην Mercedes-Benz σε σχέση με την κάλυψη της ζήτησης, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Ola Kallenius.

Aφορμή για τις δηλώσεις του αποτέλεσαν οι αντίστοιχες αναφορές του επικεφαλής του ομίλου VW, Ηerbert Diess ο οποίος επεσήμανε ότι η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα ξεπερνά την προσφορά. «Το ίδιο ισχύει και για εμάς σε γενικές γραμμές», τόνισε ο Ο. Kallenius, προσθέτοντας ότι «η αποδοχή των καταναλωτών στην οικογένεια των EQ είναι τόσο ενθουσιώδης που κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να ανταποκριθούμε όσο πιο γρήγορά μπορούμε».

Παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση, ο Ola Kallenius δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που η γερμανική φίρμα εξελίσσει για τα προϊόντα της Mercedes-AMG για την οποία, όπως δήλωσε θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες στις 19 Μαΐου.

«Εξελίσσουμε με ταχείς ρυθμούς από λευκό χαρτί μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα για την AMG η οποία θα φιλοξενήσει τα πρώτα προϊόντα από τα τέλη του 2025», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.