Της Κατερίνας Βάζου*

Είναι νέος, είναι ωραίος, είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του concept store Machine-A, που εδρεύει στο Λονδίνο και υποστηρίζει νεαρά ταλέντα σχεδιασμού μόδας και τον λατρεύουν όλοι οι σταρ της σόου μπιζ.

Η καριέρα του Σταύρου Καρέλη ξεκίνησε στην Ελλάδα, όπου από τα 18 του και για ένα χρόνο ήταν συντάκτης μόδας περιοδικών.
Μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει πολιτική και διεθνές δίκαιο στο Goldsmiths κι ενώ ήταν ακόμη φοιτητής, ξεκίνησε το Digitaria, που διοργανώνει εκδηλώσεις και παρουσιάζει τη δουλειά νέων σχεδιαστών και καλλιτεχνών. Και που φυσικά τον κέρδισε αυτό.

Ο Σταύρος είναι επίσης κριτής για το NewGen του BFC και το Βραβείο L’Oréal Professionnel του CSM για φοιτητές MA.

Το 2012 ξεκινάει η πορεία του Σταύρου Καρέλλη στο Λονδίνο.
Έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό κατάστημα στο κέντρο του Λονδίνου όπου καθημερινά το επισκέπτονται για να ντυθούν από το κατάστημα του πασίγνωστα ονόματα της show biz όπως: LADY GAGA, MARTINE ROSE, ASAP FERG, BEYONCÉ, RIHANNA, η Βρετανική βασιλική οικογένεια, όπως και σεΐχηδες από σουηδική Αραβία.

Είναι τόσο αληθινός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, που οι σχέσεις του με όλους αυτούς τους stars, είναι πλέον φιλική .
Το κατάστημα που δημιούργησε με τόσο πείσμα και μεράκι, έχει πάρει μέρος σε πολλά σόου του Λονδίνου με τεράστια επιτυχία.
Το κατάστημα του είναι πρωτοπόρο στην privacy εξυπηρέτηση την οποία δεν την προσφέρει κανείς στο Λονδίνο και όχι μόνο για τους διάσημους stars αλλά και για όποιον θα ήθελε να κλείσει όλο το κατάστημα για να κάνει με την ησυχία του τις αγορές του.

Εχει εξομολογηθεί ότι όταν ήταν να έρθει η Βασιλική οικογένεια για μία βδομάδα, επιτηρούσαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το μαγαζί μέχρι την μέρα που θα έφταναν για να κάνουν τις αγορές τους.

Φυσικά το προσωπικό του είναι εκπαιδευμένο να παρέχει εχεμύθεια για αυτούς που βρίσκονται μέσα στο μαγαζί και για όση ώρα βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Ίσως και αυτό να είναι ένας λόγος που έχουν αγαπήσει τον Σταύρο και τους συνεργάτες του η Lady Gaga, η Rihanna, η Martine Rose κτλ

Ο Σταύρος έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη όλον των stars και γι’ αυτό επιλέγουν να ντύνονται από το κατάστημα του.

Άλλο ένα περιστατικό που μου διηγήθηκε ήταν όταν ήρθε στο μαγαζί του να αγοράσει ρούχα ο γνωστός ράπερ ASAP FERG και ενώ δεν το είχαν καταλάβει, μόλις ο ράπερ βγήκε από το κατάστημα του και πήγε να μπει στην λιμουζίνα του, είχε μαζευτεί εκατοντάδες κόσμος έξω απ’ το μαγαζί του.

Ο Σταύρος Καρέλης λοιπόν έχει κατακτήσει όχι μόνο την αγορά του Λονδίνου αλλά και τις καρδιές όλον των stars που επιλέγουν να ντύνονται από το κατάστημα του.

  • Η Κατερίνα Βάζου σπουδάζει δημοσιογραφία στη New Media Studies